Citește și dă mai departe!!!

Odată citit acest articol, nu mai e cale de întoarcere. Tocmai ai deschis cutia Pandorei iar Sfântul Sisoie te-a luat la ochi. Singura ta șansă este să trimiți linkul la toată lista ta de prieteni de pe YM și Facebook, apoi să-l pui pe Twitter. Dacă nu faci asta, la noapte, la orele 3.33 fix, îți va muri pisica, iar asta va constitui doar începutul relelor. În schimb, dacă trimiți mesajul mai departe, de mâine vei observa cum glanda salivară îți va funcționa mai bine iar norocul la jocul de table îți va crește exponențial. 

Textul de mai sus este o parodie. Este greu de crezut că încă mai primesc astfel de chestii în mail. Cumva și voi? Există mulți oameni care tot mai cred în așa ceva și dau mai departe mesaje de genul acesta din teamă sau cu speranță (ambele absolut puerile), deseori specificând în mesaj un "nu prea cred dar nu vreau să risc". Niciun mesaj de tipul celui de mai sus sau dintre cele care pomenesc accidentați sau oameni bolnavi care au nevoie de o anume grupă de sânge nu trebuie dat mai departe, pentru că în marea lor parte sunt fake. Vă dau cuvântul meu că toate mesajele de genul "nevoie urgentă de sânge B3 negativ" pe care le-am primit, în care se specifica nu știu ce accident tragic petrecut "săptămâna trecută", existau și cu un an-doi-trei înainte - o simplă căutare Google mi-a revelat asta: același anunț, aceleași numere de telefon.

Așadar, mai bine ajutați direct o persoană pe care o cunoașteți sau de care ați auzit din sursă sigură. Există viruși pe care astfel îi propagați, există riscul ca acele adrese pe care voi le copiați să fie spamate pe viitor din tot felul de surse și există, în general, numai interese ca voi să puneți botul la așa ceva. Interese pentru alții, nu pentru voi. Iar dacă sunați la numerele alea de telefon, "pentru donații", veți fi taxați aiurea și veți alimenta conturile unor profitori care speculează naivitatea voastră.

Documentați-vă puțin pe net despre tipul ăsta de mesaje și nu mai fiți atât de naivi și mari activiști din mouse. Ia citiți chestia asta, apropo de ăștia care semnează de zor petiții absolut inutile. Citiți apoi și asta. De altfel vă recomand să parcurgeți tot ce prezintă acel site. Așa cum spune numele său, vă sfătuiesc și eu să rupeți lanțul.

Acum câteva luni chiar am văzut o poantă pe tema acestor chain letters - de fapt cred că era pe bune. Un tip primise o chestie de genul "Dacă nu dai mesajul ăsta mai departe, la miezul nopții o să moară mă'ta", la care ăla forwardează mesajul și specifică recipienților "Bă, de regulă eu nu cred în așa ceva, da' orice până la mama!"

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?