Că tot spuneam recent că nu știm să profităm de ce avem

Adică noi ăștia din România. Îl știți pe Prințul Charles? El vine des pe aici pe la noi. Chiar acum este pe meleagurile noastre (în caz că n-a plecat deja). Și ia uite ce spune socru' mare de la proaspăt consumata nuntă a secolului, despre Transilvania: "Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară". Detalii aici, dar și miercuri seara de la ora 21.00 pe TVR 1.
Acestea fiind spuse, fără prea multă filozofie, pot concluziona:
  • Suntem fraieri, noi, românii. Înfiorător de fraieri. Am putea trăi numai din turism, pentru că le avem pe toate dar nu știm să profităm de ele: munți, sute de km de litoral, deltă, Dracula, Moldova, mânăstiri și minunata Transilvanie care-i place atât de mult până și Prințului. Sunt foarte puține țările de pe planeta Pământ care au toate aceste atuuri. 
  • Lăsați sudul și luați-o înspre nord-vest.

Comments

  1. parerea mea e ca suntem absolut jenanti. nu stim sa profitam de nimic din ceea ce avem bun. trebuie sa vina printul Charles sa ne spuna de Transilvania. De 1 decembrie am vazut la PROTV, Romania te iubesc, o romanca plecata in UK, care studiase acolo restaurarea si conservarea monumentelor si caselor vechi. FFF apreciata acolo, s-a intors in Romania, sa ajute. A incercat la Primaria Brasov si nu a reusit nimic (intre noi fie vb, aia sunt ocupati cu sensurile giratorii din oras si alte prostii). S-a decis sa faca totul pe cont propriu, cauta sponsori si renova diferite cladiri, porti foarte vechi din oras. Numai la noi in tara vitralii din biserici foarte vechi si deci, foarte pretioase sunt inlocuite cu termopane. trist, dar adevarat!

    ReplyDelete
  2. Steli, ti-am zis eu, hai dupa vara ta Alina, mai peste ocean asa :))

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)