Biutiful și altele

Au trecut mai bine de 3 săptămâni de când n-am mai vorbit despre filme, așa că e cazul s-o facem. Iată ce-am văzut în perioada asta, majoritatea în trenul Cluj - Ploiești și retur.

  • Biutiful. De mult timp vroiam să-l văd. Regizorul este un nene pe nume Alejandro González Iñárritu, care a mai făcut Babel, 21 Grams sau September 11. Însă cel mai curios m-a făcut Javier Bardem, un actor extraordinar din punctul meu de vedere, nominalizat la Oscar în acest an pentru rolul din Biutiful. Veți vedea în film de ce se scrie așa titlul. Este și un paradox într-un fel, pentru că întâlnim aici povestea foarte dură a unui om simplu de la periferia Barcelonei, care luptă pentru viața sa și pentru familie. Putem spune că este povestea unui om care vede frumusețea vieții în cele mai mizere condiții, suferind de un cancer în ultimă fază, având o soție drogată și curvă și doi copii de crescut. Bardem joacă minunat. Simply biutiful. 
  • The Lincoln Lawyer. Trecem la un alt mare actor - nu mă sfiesc să-l consider așa pe Matthew McConaughey. Și-a format deja un anume stil pe ecran, foarte dandy și Marlon-Brando-like. Aici face cuplu cu o minunată milfesă a Hollywood-ului, Marisa Tomei. Filmul pare născut dintr-un roman al lui John Grisham, însă Michael Connelly este cel care a scris cartea pe baza căreia s-a creat acest scenariu. Matthew mi-a adus aminte de primul film în care l-am văzut, unde era tot avocat, anume A Time to Kill. Și da, ăsta chiar era al lui Grisham. The Lincoln Lawyer este bun, merită văzut. În altă ordine de idei, în viața reală Matthew pare cam naiv, pentru că iată ce a postat ieri pe Facebook: The world is a safer place today, just keep livin free! Noh, așa să fie, cum zici tu. 
  • No Strings Attached. O comedioară romantică absolut clasică - te trece prin toate clișeele pe care le știi din jdemii de alte filme și nu te surprinde cu absolut nimic. Sunt câteva scene amuzante totuși iar Ashton Kutcher și Natalie Portman fac acest film vizionabil. 
  • Country Strong. Da, strong, nu song. Un film cu foarte multă muzică country, nominalizat la Oscar pentru coloana sonoră. Gwyneth Paltrow este în rolul principal și cântă pe bune.
  • The Warrior's Way. Ce ziceți de o combinație de western cu filme cu samurai și un pic de S.F., totul pe fondul unor cadre extraordinare, axate pe detalii, în stilul filmului 300? Ei bine, v-am spus tot. Ăsta e un film mișto, în cel mai pur sens al cuvântului. Printre mai mulți actori asiatici îi vom identifica pe Geoffrey Rush și Danny Huston. 
  • The Good Heart. Un film frumos, tras în New York, despre un barman supărat pe toți și pe toate care îl ia ca ajutor pe un băiat al străzii. Veți vedea la final cine va salva pe cine și cum. Paul Dano pare a fi un puști care se va afirma tot mai mult. Arțăgosul proprietar al barului e jucat de Brian Cox. 
  • Five Minarets in New York. Că tot e la modă cu teroriști și din astea. L-am văzut înainte de moartea lui Osama. Cică se pun la cale niște atentate în New York iar un turcalete este suspect și arestat. Abia la finalul filmului aflăm dacă este sau nu vinovat. 
  • Secretariat. Este povestea adevărată a celui mai tare cal de curse din istorie, numit chiar așa, Secretariat. Distribuția foarte interesantă, cu superba Diane Lane și John Malkovich. 
  • Like Dandelion Dust. A luat 26 de premii la 23 festivaluri de film, deci e cam ca Messi, mai mult de un gol pe meci. Ce se întâmplă dacă îți abandonezi copilul, el este adoptat de o familie mult mai înstărită și mai iubitoare, apoi după vreo 7 ani ți se scoală că-l vrei înapoi iar o portiță din lege îți permite să-l iei? Este oare corect să-i regulezi direcția? Cu cine ar trebui să rămână copilul? Mira Sorvino lua Oscarul în urmă cu 15 ani - acum s-a mai ridat dar rămâne la fel de frumoasă și o actriță interesantă.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?