Still a Foo Fighter

Când una dintre trupele tale preferate scoate un album care nu-ți place mai deloc (cel puțin după primele ascultări) ai șansa de a redescoperi piese vechi sau versiuni ale lor pe care nu le știai. În timp ce-mi copiam totuși în iPod noul album Foos, Wasting Light, căruia încă îi acord șanse, am descoperit în laptop un folder cu diverse rarități ale trupei, piese care nu-s pe vreun album, versiuni acustice sau live ale unor cântece, etc. 


Printre ele și această variantă acustică de mai jos, full band, a melodiei Learn To Fly, cu siguranță una dintre cele mai frumoase de la Foos. Ei bine, dacă știați versiunea de album, ascultați-o și pe asta. Este perfectă. În ultima vreme am postat foarte rar articole dedicate integral unei melodii, acum este cazul să fac o excepție. Îmi pare chiar rău că sunetul de pe YouTube nu este la fel de bun ca acela al unui mp3 (să nu mai vorbim de ăla original de pe disc). 

Numai o trupă ca Foos poate trece atât de natural de la electric la acustic, de la rock-ul pur la blândețea unei balade. După 6 albume rock, un CD bonus acustic, plus un concert acustic minunat lansat pe DVD, un altul rock pe Wembley în fața a 86.000 spectatori, după atâtea piese cărora Dave Grohl le-a oferit versiuni calme, agățându-și o chitară acustică de gât, a venit un album 100% rock, tras prin metode pionieristice în garajul acestui minunat artist. Nu-mi place albumul, nu știu dacă mă voi obișnui cu el, dar rămân un mare fan Foos. Apropo, trupa asta are secțiune de acorduri de chitară pe site-ul oficial, uitați-le aici pe cele de la superba melodie de mai jos. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?