Retrag tot ce am spus despre Wasting Light

Acum două săptămâni desființam ultimul album Foo Fighters, după vreo 2-3 ascultări. Ei bine, oameni suntem și ne putem schimba părerile. E și mai frumos când recunoaștem asta, iar impresia care contează cel mai mult este întotdeauna ultima, nicidecum prima. Rareori mi-a fost dat să-mi schimb atât de rapid și de radical impresiile despre un album muzical. 

În ultima săptămână am fost numai cu Wasting Light în căști și am început să-l percep altfel. Rând pe rând au început să-mi placă mai multe piese, dar și albumul în ansamblu. Eu am un criteriu foarte simplist pentru a aprecia cât de bine este închegat un album: dacă îl ascult fără să simt nevoia să apăs skip, atunci e de bine. Și cam așa se întâmplă acum cu noul album Foos, tras în garajul lui Dave și lipsit în mod deliberat de orice chitară acustică (lucru atipic pentru stilul trupei). Este un rocker adevărat acest metarial, iar din punctul ăsta de vedere pot spune că White Limo kicks serious ass.

Lovitura de grație am primit-o azi, când am vizionat chestia de mai jos. Tot în garaj, Foos au tras live toate piesele de album, cântându-le fără pauză între ele (nu știu dacă este editat clipul ca să pară așa, dar dacă nu e, vă anunț că este al naibii de greu să faci asta). Anume să cânți live fără greșeală un album nou și fără pauze între melodii. Ca de obicei, Dave mai mesteca și gumă, lăsând impresia că totul este extrem de natural pentru el. Atenție și la tobarul Taylor, este foarte spectaculos. Recomand să urmăriți concertul din garaj pe full screen (eventual scos pe tv dacă puteți) și prin căști de calitate sau prin ceva amplificator mai de doamne ajută, nicidecum la boxele laptopului.

Piesele, cântate exact în ordinea de pe album, sunt: 1. Bridge Burning / 2. Rope / 3. Dear Rosemary / 4. White Limo / 5. Arlandria / 6. These Days / 7. Back & Forth / 8. A Matter of Time / 9. Miss the Misery / 10. I Should Have Known / 11. Walk.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?