Nesătul de oraș

Cum îmi place să mă plimb după ce ies de la muncă, aseară ajunsesem în dreptul bisericii Sf. Mihail și am dus mână la iPod să-l pun pe pauză. Dave Grohl tocmai începuse să-mi gâdile timpanul cu intro-ul de la Bridge Burning, când acea sexy chitară sacadată ce aduce aminte de All My Life s-a îmbinat ca într-un bizar mixaj ultra-modern cu clopotele bisericii. Pe care nu țin minte să le fi auzit până acum.
Așa ca i-am lăsat pe cei de la Foos o perioadă și am ascultat încântat clopotele acelea prăvălite peste centrul Clujului, oraș care s-a adaptat repede la schimbările de anotimpuri. Scurta primăvară dinaintea verii ce pare că deja s-a instalat fiind ca un preludiu pentru un bărbat grăbit care nu se pierde în detalii. Locuiesc de aproape 2 ani în Cluj și nu s-a pierdut nimic din magia aceea de la începutul unei relații; încă sunt fascinat de oraș, de liniștea lui, de zâmbetele oamenilor, de curățenia străzilor pe care pășesc fuckin' careless. Mă simt în continuare privilegiat că locuiesc aici.

De mâine iau o mică pauză de Cluj. Vine Paștele și mă întorc în sud, unde voi petrece o săptămână. Mă așteaptă niște revederi pe cinste. Vă urez  o sărbătoare frumoasă (e numai una, deci folosim singularul) și cât mai puține mesaje care încep cu "Fie ca lumina, magia, învierea...".

Comments

 1. haha, ce tare ca si tu zici sarbatoare (una singura)! toata lumea preia ce aude si nimeni nu se mai gindeste la ce spune de fapt. sarbatoare fericita si tie!

  ReplyDelete
 2. Pai nu? Iarna avem mai multe si mergem sa spunem "Sarbatori fericite", dar acum nu prea cred :)

  ReplyDelete
 3. E adevarat ca Pastele este unul singur, dar romanii il sarbatoresc vreo 3 zile, asa ca teoretic poti ura si sarbatori fericite :)
  Calatorie placuta si revederi cu bine! :)

  ReplyDelete
 4. Una dintre ele e cu tine ;) Te provoc la un concurs: cine vede mai multe filme in drum spre Ploiesti - tu pe transatlantic sau eu pe tren :))

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"