Ne vom plictisi de atâtea clasice

Aseară, când Iniesta (de mi vida) a deschis scorul în minutul 2 al meciului Barcelona - Șahtior, i-am spus prietenului alături de care vizionam meciul că  ucrainienii vor încasa 5. Și exact asta s-a întâmplat, timp în care am savurat pizza casei și două beri Guinness la Liga, printre mulți alți suporteri (unii englezi, care au stat cu ochii doar la Chelsea - Manchester). Acestea au fost cele două sferturi de finală ale zilei în UEFA Champions League.
Practim știm deja semifinalistele și, implicit, un fapt cu totul inedit: urmează 4 meciuri Real - Barça în doar 18 zile!

16 aprilie - Primera Division, la Madrid, televizat pe Digi
20 aprilie - finala Cupei Spaniei, la Valencia, tot pe Digi
27 aprilie - turul semifinalei UCL, la Madrid, pe TVR1 și Dolce Sport
3 mai - returul semifinalei UCL, la Barcelona, pe TVR1 și Dolce Sport

Ce cred eu: deși practică un joc fabulos și nu se poate bate decât singură,  pe ea însăși, echipa Barcelonei nu va câștiga toate cele 4 meciuri din categoria El Clásico care urmează. Nu ai cum, nefiind robot; o astfel de presiune și un căpitan de vas ca Mourinho nu te vor lăsa. Pronosticul meu (vedem după ce am nimerit și ce nu) se prezintă în felul următor.

Barcelona se va califica în finala UCL, după dubla cu Real. Bate pe Camp Nou la 2-3 goluri și pierde la limită pe Bernabeu. În finala Cupei Spaniei va triumfa tot Barça, la limită, eventual după prelungiri. Iar în campionat, la Madrid, se va termina 1-1. În astea 4 meciuri, Messi va marca 3 goluri, deși până acum nu a marcat niciodată contra unei echipe antrenată de Mourinho.

La final doresc să punctez la rândul meu faptul că, deși este un antrenor mare, Mircea Lucescu rămâne un gherțoi. Niciodată nu îți umilești elevul în direct la tv în fața unei Europe întregi, așa cum a făcut el aseară cu Raț, în timp ce acesta din urmă acorda un interviu: "Zi-le, mă, că am luat două goluri din cauza ta!"

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele