Mergeți să vedeți The Adjustment Bureau


Tocmai vin de la film și pot spune că această combinație de thriller-love story-S.F.-spiritual movie mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam. Atenție la mesajele mai mult sau mai puțin subtile dintre rânduri, le-am apreciat și mi-au adus aminte oarecum de The Book of Eli. Adăugați și condimentele numite Matt Damon, Emily Blunt și tare mult New York (aplauze!) și obțineți un film foarte mișto, a cărui scenă finală este trasă la The Top of the Rock, anume terasa de la etajul 70 al GE Building din cadrul Rockefeller Center. 

Cum v-am obișnuit, continuăm și cu alte filme:
  • The Way Back. Deci, wow. Dragoș Bucur face un rol tare, cot la cot cu actori ca Ed Harris și Colin Farrell. Un film cu adevărat impresionant, ce ne relatează povestea reală a unor prizonieri din WWII care scapă dintr-un lagăr siberian și merg per pedes multe mii de km până în India, unde-și găsesc libertatea și sunt adoptați de localnici. În film mai joacă un român, Alexandru Potocean, iar dacă vă aduceți aminte Colin Farrell a mai jucat alături de un român și tot într-un film setat într-un lagăr din WWII, anume Hart's War cu Marcel Iureș. 
  • Battle: Los Angeles. Mă așteptam la un fel de nou Independence Day, am dat în schimb peste un film care mai degrabă aduce aminte de The Hurt Locker. Prea multă acțiune, urban combat cu niște aliens care invadează Pământul dar nu prea se știe de ce, însă hai să ne luptăm cu ei umăr la umăr pe străzile orașului. Bine. Aaron Ekhart este în rolul principal, classic American hero. 
  • The Infidel. Alina mi-a recomandat mai demult acest film, dar abia acum am reușit să-l văd. Foarte bună comedia, deși m-a dezamăgit o lecuță la final. Un musulman îndoctrinat din Londra află că de fapt este evreu. Vă dați seama ce înseamnă asta pentru el. Mi-a plăcut acest film și pentru faptul că înțeapă subtil religiile. 
  • A Walk on the Moon. Recomandat tot de o prietenă, apărut în 1999. Dacă vă plac Diane Lane (din punctul meu de vedere the hottest and most stylish Hollywood milf) și Viggo Mortensen, acest film nu trebuie omis din colecția voastră. Diane joacă tot într-un rol de infidelă, ca în Unfaithful (care i-a adus o nominalizare Oscar), iar flegmaticul Viggo într-un rol asemănător cu acela pe care-l face alături de Gwyneth Paltrow și Michael Douglas în A Perfect Murder
  • Somewhere. Scris și regizat de Sofia Coppola. Elle Fanning joacă la fel de bine ca și Dakota, mult mai cunoscuta ei soră mai mare. Filmul surprinde prin scene foarte lungi, mai bine zis prelungite (oare așa a fost și Lost in Translation? - nu mai rețin), care sunt aparent plictisitoare. Am rezistat însă până la final fără să mă forțez. 
  • Little Fockers. Un film slab, cu care vă puteți pierde vremea doar dacă sunteți mari fani Robert de Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand sau Ben Stiller (cam mulți actori buni și foarte buni joacă în prostioara asta). Mă întreb de ce-l văd pe de Niro în atâtea comedii de mâna a doua - pe Al Pacino niciodată nu l-am văzut prestând în bullshit-uri din astea. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?