Ultimul exemplu de PROSTIE CRASĂ oferit de români. Și o "analiză" a sa.

Niște supermarketuri au anunțat că urmează să ofere zahăr la juma de preț. Ce a urmat? Evident, îmbulzeală și bătaie. Unii chiar au adunat zahărul de pe jos și l-au băgat în traistă. Priviți și comentăm după.


Așadar: zahărul nu era moca, ci doar la jumătate de preț. Zahărul nici măcar nu este un aliment esențial pentru supraviețuire. Eu unul îl pun doar în cafea iar dacă zahărul s-ar evapora subit de pe planetă chiar acum, aș trăi în continuare fără niciun rictus. Cu toate astea, românii simt nevoia să se bată pe el, doar pentru că este mai ieftin. Nu m-ar mira să fi fost chiar și diabetici prin gloata aia. Ce denotă asta? Sărăcie, disperare? Nicidecum. Acesta este doar un exemplu de prostie crasă și de lipsă de civilizație. Orice altă discuție este inutilă. Dacă un magazin ar anunța că mâine oferă căcat moca, la pungă, fac pariu că s-ar strânge giboni la coadă chiar la noapte. Mi-e silă că fac parte din acest popor.

Știrea a fost dată de Latrina 3, după cum vedeți. Sandra Stoicescu are doi invitați în studio chiar acum când scriu, plus altul într-un studio extern. Evident, toți cei 3 invitați comentează scenele oribile cu bătaia pe zahăr și afirmă la unison că aici este vorba de lipsă de civilizație și nu de sărăcie. Dar vai, asta nu-i convine moderatoarei. Cum necum, o dă din condei înspre politică și vina celor care ne conduc și ne-au sărăcit. Până la urmă îi convertește și p'ăia și de la o știre despre maimuțele atât de reprezentative pentru poporul român s-a ajuns la cât de rea e conducerea țării. Ce surpriză! Ăsta nu e jurnalism, băi ăștia, "cei mai buni profesioniști din media". Asta e o labă. Repetați aceeași placă obositoare de ani de zile. Eu, dacă aș fi un politician nenorocit aflat la conducerea țării (cum de altfel chiar există acum, fără îndoială, 99% dintre ei sunt așa), nu aș putea fi afectat de o astfel de satiră. Mai ales în forul meu interior adică. Păi așa mă ataci? Fă-mă mișto, cu argumente, fără chestii repetitive, fără manipularea publicului, fără înfloritori, în analize profunde, adevărate, fă-mă în sânge. Acest pseudo-jurnalism are deseori chiar efectul contrar asupra maselor și au scris mai mulți pe tema asta: sunt oameni care, sătuli să asculte aceleași lătrături prost motivate și plasate, ajung să se dea cu ăia de la putere, doar de-ai dracului. Știu, este o motivație cretinoidă, dar chestiile astea se întâmplă. Iar "cei mai buni profesioniști din media" se pare că nu-și dau seama de asta. Sau poate că, cine știe, ăia spălați pe creier sunt mult mai mulți. Problema este că astfel i se inoculează românului proasta idee că statul trebuie să-i dea totul și că îi merge prost exclusiv datorită statului.

Pentru cine se întreabă de ce încă mă mai uit la Latrina 3, deși îi critic mereu pe aici, le dau o replică din comedia mea preferată, Liar Liar: it is out of sheer morbid curiosity I'm allowing this freak show to continue. Nu vi s-a întâmplat niciodată să vă uitați la posturile de manele deși le detestați? E chestie de amuzament, de "ia să văd până unde merge prostia ăstora". Te uiți exact ca la un spectacol cu nebuni. Nu-i bine nici așa, normal. Un film, un meci, ceva?

Comments

  1. :)) aveam un prfesor in facultate care ne povestea ca seara trebuie sa se uite neaparat la Otv pentru ca e singurul lucru care il ajuta sa adoarma in 5 minute

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?