Seară de marți la Liga, printre suporterii Barcelonei


Pentru că românii suferă de patriotism exact atunci când nu e cazul, TVR a optat aseară pentru televizarea meciului Șahtior - AS Roma. Mai mulți dintre noi (printre care și editorialistul Geambașu) au dorit să vadă însă FC Barcelona - Arsenal, un meci în care, spre deosebire de primul, valoarea și spectaculozitatea echipelor era mai mare iar calificarea încă se juca. Așa că m-am deplasat cu niște prieteni în localul unde merg cu mare plăcere de aproape 2 ani, prima oară când, abia mutat în Cluj, asistam la cucerirea Cupei României de către CFR: La Liga. Atmosfera a fost perfectă, oameni în costum sau în tricourile lui Messi și Iniesta manifestându-se zgomotos la goluri și ratări. Erau și destui fani Arsenal (sau poate doar Barça haters).

Meciul a fost dat pe Dolce Sport și comentat de Emil Grădinescu, pe care nu-l mai auzisem de ceva vreme, un comentator cu mult peste cei de la TVR, care au reușit performanța de a știrbi prin comentariile lor strălucirea Ligii Campionilor în ultimele 2 ediții, de când postul național a preluat drepturile de transmisie de la Pro TV.  Paradoxal poate, a fost un meci cu emoții pentru suporterii Barcelonei, care a deschis scorul abia în finalul primei reprize printr-o bijuterie a lui Leo Messi, apoi s-a văzut egalată în repriza a doua printr-un autogol spectaculos al lui Sergio Busquets. Asta vine în sprijinul ideii cum că, în momentul actual, nu există echipă care să-i reziste Barçei - ea se poate bate numai singură, dacă prinde o zi proastă. Xavi și din nou Messi (din 11 m) au rezolvat însă rapid cazul și nu prea avem ce discuta după un meci în care Barcelona a avut 69% posesie iar Arsenal n-a tras niciun șut pe poartă. Modul în care joacă această echipă, cea mai frumoasă din ultimii 25 de ani de când mă uit la fotbal - unii ar spune că din istorie chiar, este realmente fabulos, încântător.

"Nimeni nu este mai bun ca noi. Nici măcar Barcelona", afirmă Il Luce, foarte încrezător în șansele Șahtiorului, după eliminarea Romei. Eu îi doresc să pice cu Barça în sferturi, care să-i scoată fotbalul din cap măcar pentru o seară.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?