Ponturi pentru a evita interviurile de rahat

  1. "Suntem de la firma de asigurări X (sau de la firma de consultanță financiară Y). Am dori să vă invităm la sediul nostru pentru o discuție."
  2. "Spuneți-mi, vă rog, unde ați găsit CV-ul meu. Am aplicat eu pentru acest job?" Atenție, aici răspunsul poate fi de două feluri: fie te vor minți și vor spune că ai aplicat, bazându-se pe faptul că aplici la atât de multe încât nu poți fi sigur pe moment, la telefon, dacă ai aplicat și la ăla sau nu, fie vor spune că ți-au găsit CV-ul pe un site de jobs. Doar această ultimă variantă e reală. 
  3. "Aș dori, dacă se poate, să-mi spuneți în ce constă postul pentru care mă solicitați." "Este cel mai bine să veniți până la noi și să discutăm față în față, prin telefon nu vă puteți face o idee clară." 
  4. "Atunci spuneți-mi măcar dacă este vorba de salariu fix sau numai de comision. Carte de muncă oferiți?" "Este ceva combinat, salariu fix plus comision. Dar haideți până la noi cel mai bine, nu are rost să vorbim prin telefon." Sanchi. Este vorba numai de comision de fapt. Iar acum vom detalia un pic.
De fiecare dată când dai peste un punct sau peste mai multe din lista de mai sus, gândește-te de două ori dacă are rost să-ți pierzi timpul și nervii pentru a te deplasa la un interviu nesolicitat de tine. Am subliniat cuvintele și frazele cheie care demască un astfel de angajator, de regulă companii de asigurări care caută sclavi naivi, exact în același mod în care firmele de marketing în rețea își racolează adepții. Astea-s cel mult joburi de student, fără salar fix și carte de muncă. Gândește-te că nicio firmă serioasă nu te va suna să te cheme la un interviu dacă tu n-ai aplicat în prealabil, poate doar dacă ești cine știe ce somitate în domeniul respectiv. Și atunci sigur nu te ia de pe bestjobs.
Ieri am fost sunat iar de o astfel de firmă care spamează potențialii angajați, m-am prins repede despre ce era vorba și i-am trimis la plimbare. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

People with Kids