Pasivitate totală a fanilor U2 clujeni

După cum vă anunțam acum 2 zile, în seara aceasta proaspăt lansatul pub District 1 a organizat o seară U2, cu o proiecție de concert. Evenimentul era programat la 8.00 p.m., eu am ajuns pe la 7.30. Pustietate maximă, doar eu cu barmanii și, ulterior, cu Livia, managerul localului. Am stat cu ei la taclale și am consumat două Guinness, ultimele din rezerva lor. Pe ecran rulau clipuri ale unor boys-band celebre prin anii '90, iar barmanul făcea mișto de ele într-un mod foarte reușit. Până la urmă au dat drumul la proiecție, cu ceva întârziere, dar la naiba, nu era chiar nimeni! A apărut în cele din urmă un tip și pot spune că eu și cu el am fost singurii care au urmărit concertul. Nu mi-a venit să cred. Livia mi-a spus că ar fi trebuit să apară măcar 15 oameni, conform rezervărilor făcute. Au mai apărut două cupluri, după ce concertul trecuse de jumătate, dar ăstia n-aveau nicio treabă cu U2. Am plecat înainte de ultimele două piese, era deja 10.30. Păcat, nu că n-am vândut eu nicio carte, ci pentru că atunci când se organizează un astfel de eveniment, lumea este pasivă. Au ratat un concert foarte bun, într-o sonorizare excelentă (bass-ul lui Adam se auzea ireal). Localul foarte drăguț și el, o să mai trec pe acolo.

Și până una alta, mă întreb: de ce n-a venit lumea? Evenimentul a fost promovat bine, din moment ce eu am aflat despre el de la un coleg care nu prea are treabă cu U2. Până și eu l-am promovat, atât pe blog cât și pe pagina Facebook a cărții, unde sunt 400 de oameni dintre care câțiva zeci de clujeni. Whiterune îmi spune că lumea de regulă iese mult mai târziu din casă, mai ales obișnuită cu întârzierea clasică de minim o oră a concertelor rock underground. Asta însă este o aberație din punctul meu de vedere: când anunți un event la ora X, păi atunci la ora X te prezinți, chiar dacă este la prânz. Eu am stat 3 ore în local fără să apară practic niciun admirator U2 entuziast, în afara acelui tip, care chiar a urmărit atent concertul. Să fi fost faptul că era vorba de o seară de duminică? Nici asta nu prea ține la mine. Decât să te freci la ouă uitându-te la Gâdea sau la Ioanițoaia, mai bine te prezinți 2-3 ore într-un pub - îți va rămâne timp berechet să-ți pregătești țoalele pentru luni, pachețelul și să te dușezi. Că doar ai avut tot weekend-ul înainte.

Consider că este vorba de pasivitate, care până la urmă nu poate fi reproșată nimănui, este doar un fapt care se constată ca atare. Fiecare alege după bunul plac cum se comportă relativ la o trupă pe care o admiră. Pe Facebook este ușor să dai like la o pagină, click-ul de mouse îți ia o fracțiune de secundă și îți folosești doar câțiva mușchi insignifianți ai degetului și ai mâinii. Am remarcat această pasivitate și când am rugat oamenii, pe pagină, să vină cu sugestii legate de un update al manuscrisului în format pdf. Am postat întrebarea de două ori și am primit zero răspunsuri. Și nu doar cu aceste ocazii am constatat pasivitatea la care mă refer, exemplele sunt mai multe. 

Eh, noi să fim sănătoși. Partea bună este că am descoperit un local foarte fain cu oameni primitori. Voi reveni acolo. 


Comments

  1. ce sa zic, lumea e prezenta in oras in orice seara, din ce am observat, deci nu musai de pasivitate povestim aici. dar, din punctul meu de vedere, sunt atatea evenimente pe saptamana in derulare in cluj (proiectii de filme / concerte, spectacole, concerte efective etc) incat iti permiti cu lejeritate maxima sa dai skip la foarte multe dintre ele, asta daca nu vorbim de mari pasionati. pe langa asta se adauga si faptul ca pub-ul e nou (si in general cu localurile noi sunt doua tipuri de reactii din partea consumatorilor). ca sa iti dau exemple, sunt multe barulete in care am ajuns pur intamplator si erau concerte pink floyd / ..., care de cele mai multe ori rulau in fundal in timp ce oamenii (printre care ma numaram) isi vedeau in continuare de beri. ah, si mai nou pe facebook se fac event-uri la absolut orice (indiferent de amploare), deci utilizatorul de mouse le trateaza cu egalitate de multe ori.

    ReplyDelete
  2. Sorry man, eu raspunsesem pe FB ca nu vin, cause U2 is not really my cup of tea. Dar nu ma gandeam ca va fi asa pustiu. Turns out you're the only real U2 fan left in Cluj.

    ReplyDelete
  3. Ce urat... Sunt curios cum s-ar desfasura un eveniment de genul asta in Bucuresti. Trei ar veni sigur! :)

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?