O fi și ăsta vreun patriotism local

Sâmbătă am dat o fugă la Polus Center. De regulă eu merg la mall doar pentru a viziona vreun film (adică merg la cinema de fapt, pentru că dintr-un motiv sau altul cele mai tari săli de cinema sunt doar în mall-uri). Ei bine, ieri am fost în căutare de pantofi, ceea ce reprezintă o raritate pentru mine - îmi iau haine și încălțăminte numai când sunt luat pe sus de ai mei la modul "Nu mai ai ce pune pe tine, hai la cumpărături!". Cum de data asta aveam nevoie și de un nou scaun de birou, am zis hai să merg să văd ce pantofi de primăvară găsesc, după ce în prealabil dădusem un tur și pe la magazinele din centru, fără să găsesc ceva care să-mi placă. 

La fel am pățit și în Polus. Nu m-a convins nimic și-mi pierdusem răbdarea - doar la Leonardo dădusem peste ceva mișto dar aveau numa' numere prea mari. Așa că m-am dus să-mi iau scaun (fiind un om cu scaun la cap) și am dat să plec când, chiar înainte să ies, am zărit pe stânga magazinul celor de la Clujana. Aici am ochit o pereche, am probat-o, pantofii veneau la fix și am rezolvat cazul. Vedeți deci ce spirit practic, dublat de unul patriotic (național și chiar local) am dovedit. Chiar, știți bancul cu poponarii și perechea nouă de pantofi?

Seara am fost din nou în Gruia, după 7 luni, la meciul CFR - Timișoara (eu nu le zic "Poli" ăstora). Din păcate scorul a fost 1-2 și noi am înghețat cam degeaba. Iar azi dimineață, adică duminică, m-am trezit într-o nouă ninsoare ca-n povești. "Vai, ce frumos ninge!" ar spune unii inocenți, gânditori la prima mână. Știu câțiva din ăștia. Din punctul meu de vedere, să ningă doar la munte, că mi s-a acrit. Zăpada e faină dacă te dai cu schiurile sau dacă mergi într-o drumeție montană și admiri peisajul, dar în oraș e doar o pacoste. Asa că până să-mi bag picioarele (în noii mei pantofi ardelenești) mai am de așteptat.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?