Noaptea campionilor

Atunci când oferta tv a unei nopți de sâmbătă conține două semifinale live ale unui turneu de tenis, Djokovic - Federer și Del Potro - Nadal, apoi spre dimineață meciul de box în care un mare campion, Lucian Bute, își apară centura a jdemia oară, mai mai făcându-l invidios și pe fictivul personaj Rocky Balboa, e recomandat să-ți faci o cafea și te bagi în pat cu telecomanda în mână. Ceea ce am și făcut. 

La tenis, simpatiile mele, mai ales spre finalul unui turneu, se distribuie după următoarea schemă: vreau ca Nadal să triumfe în finală, pe care dacă se poate s-o dispute cu Federer. Dacă nu e Federer, atunci să fie Nole Djokovic. Dacă Rafa nu participă la turneu sau a fost eliminat, Nole sau Del Potro sunt oricând preferații mei înaintea lui Roger. Iar pe Murray nu-l suport și nu ar fi favoritul meu nici dacă ar juca împotriva lui, să spunem, Mihai Gâdea.
M-am bucurat să-l revăd pe Del Potro, care a absentat pe tot parcursul anului 2010. N-a avut însă nicio șansă în fața lui Rafa. Iar Nole l-a bătut pe Roger Federer a treia oară la rând, astfel vom avea o finală Nadal - Djokovic, în care voi ține cu spaniolul. Este vorba de Masters-ul de la Indian Wells, California, jucat pe a doua arenă de tenis (ca mărime) din lume, după cea de la New York. Ia uitați ce frumusețe de 16.100 de locuri

A venit și meciul lui Bute cu irlandezul Magee, în timpul căruia am avut ceve emoții, deși Lucian a boxat impecabil, tocându-și adversarul cu lovituri la corp și trimițându-l de 4 ori la podea. Imaginile cu români care se bat pe niște pungi de zahăr doar pentru că sunt la juma de preț trebuiau neapărat șterse de campionul care are Canada la picioare și care intră de fiecare dată în ring pe o piesă de la U2, pentru că n-a uitat că acolo de unde a plecat, în comuna Pechea din județul Galați, străzile nu au nume. Iată cam cum arată intrarea în scenă a lui Bute. Imaginile video sunt surprinse la meciul cu Andrade din 2009, dar fotografiile alăturate sunt făcute acum câteva ore, în timpul meciului cu Magee. 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?