N-ai ce face cu 1500 euro? Înscrie-te la Intact Media Academy.

Un principiu New Age spune că cea mai rapidă cale de a învăța un lucru este să-l înveți pe altul exact acel lucru. Pare absurd, dar nu este câtuși de puțin. Poate voi detalia altădată acest concept, acum vom discuta despre altceva. Mai degrabă putem vorbi despre absurd în cazul ăstora de la trustul Intact, auto-intitulați cei mai buni profesioniști din media, mai nou lansând cică și-o academie, unde alde Gâdea, Capatos, Dan Negru sau Ciutacu (vă rog, opriți-vă din râs și citiți cu seriozitate în continuare) vor școli noua generație de jurnaliști de excepție. Nu știu ce studii în domeniu au ăștia (probabil că mulți dintre ei nici nu au), știu doar că n-aș vrea să fac vreodată pseudo-jurnalismul pe care ei îl prestează.

Așadar, pentru numai 1500 euro, ai ocazia să înveți:
  • De la pastorul Gâdea cum poți spune "Jos Băsescu!" în 1000 de feluri, seară de seară, an după an, cu aceiași invitați în studio și cu aceeași preocupare ipocrită pentru semenii tăi și pentru țară, de la înălțimea salariului de multe mii de euro.
  • De la Dan Capatos cum poți să reziști, fizic și psihic, în apropierea Nikitei și să mai și pretinzi că-ți place. Apoi cum să explici că "asta vrea publicul deci asta dau și eu, frate!"
  • De la Lucian Bâlbă Mândruță cum să punctezi mai multe poticneli într-o frază decât însuși numărul de cuvinte al acelei fraze (pe principiul marcăm ca Messi, mai multe goluri decât meciuri jucate).
  • De la Dan Negru cum să urli non-stop într-un extaz mimat, fără să transmiți vreodată ceva.
  • De la Ciutacu poți deprinde limbajul de cartier, pentru a te descurca în meseria de reporter de teren pe care o vei presta la început, precum și dreptul la liberă exprimare, pentru care la nevoie se face și miting în față la CNA. Exprimarea, neîngrădită astfel, va fi întotdeauna elevată, uneori acceptându-se însă mici scăpări, așa cum ar fi asta.
  • De la Mircea Badea veți învăța că o scriitură ca excepția tocmai menționată mai sus se poate încadra la categoria genial. Dar numai atâta vreme cât el este coleg cu Ciutacu, altfel acel articol ar deveni brusc abject.
  • De la Radu Naum veți descifra tainele convorbirilor telefonice zilnice de minim 30 de minute cu Gigi Becali. El îi va învăța pe tinerii aspiranți la posturile de jurnalist sportiv sau realizator de emisiuni tv (buhuhu) cum poți simplifica totul la maxim și cum poți obține și rating în același timp. Pur și simplu dai un telefon și faci pe tâmpul, până când chiar ajungi unul.
  • De la Buzdugan și Morar... Nu, chiar nu pot cu ăștia...
Concluzionând, dragi aspiranți și fani ai "celor mai buni profesioniști din media", veți putea deprinde tainele manipulării, inventării știrilor sau scoaterea în prim plan a unor deraiați cum ar fi ăia din ultima săptămână, care și-au cerut ba eutanasierea, ba împușcarea (e cam totuna, știu, acum doar am citat). Apoi concluzia va fi: în ce hal a ajuns țara asta, of. Îi vom transforma în martiri pe unii cum ar fi săritorul din parlament și tanti profesoara care a făcut greva foamei, de parcă ar trebui să nu i se rupă nimănui puțulica de orice nebun și gesturile sale scelerate. Păi unde am ajunge dacă le-am da atenție tuturor ăstora?

Așadar, puteți beneficia de toate cele de mai sus pentru numai 1500 de euro. Până la urmă, vorba bunicului meu, nu e prost ăla care cere. De Ferenc Vasas nu spun nimic, pentru că l-am avut și eu profesor în 2005 la un curs de jurnalism, fără legătură cu voiculeștii. Și mi-a plăcut. Acest om poate chiar i-ar putea învăța meserie pe alții, prostia e că dacă ajung în cele din urmă în Intact vor fi spălați pe creier ca restul și nevoiți să latre la comandă.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?