Am fost la The Rite

Neapărat să mergeți și voi, dacă vreți să visați draci vreo săptămână și să faceți copii urâți. Despre acest film vorbesc. Deși inspirat din fapte reale cică, un pic cam sefeloid totuși, însă foarte bun ca și horror. Anthony Hopkins e dat dracului în roluri malefice (nu l-ați uitat pe Hannibal Lecter, nu?). Filmul este tras la Roma, mi-a făcut mare plăcere să revăd acest minunat oraș, deși cu siguranță nu este ceea ce am numi un film turistic. Pentru a trăi acțiunea la intensitate maximă, mergeți la cinema. Vă va băga în sperieți nițel. Mi-a plăcut și concluzia din final: personajul principal, un popă necredincios, ajunge să creadă în Dumnezeu numai atunci când devine convins că și diavolul există. Interesant modul în care ne raportăm la divinitate uneori. Este bine totuși că, dacă acceptăm că există Satana, atunci considerăm că musai trebuie să fie și un Dumnezeu. Orice metodă de a ajunge la Dumnezeu, fie și una "falsă", e bună. Zic eu. Oricum, personal nu mai cred în diavol de ceva vreme, dar hai să rămânem strict în registrul cinefil și să vă mai spun și despre următoarele:
  • Get Low. Robert Duvall face un rol super aici. Nici Bill Murray nu e de lepădat. Un film mai bun decât pare la prima vedere.
  • Everybody's Fine. Iată alt film care nu e ce pare inițial. Cu siguranță nu e o comedie. Un film despre familie, cu un Robert de Niro în sfârșit într-un rol serios, la propriu și la figurat, după ceva vreme. Bine, a mai fost și Stone, despre care v-am zis, dar ăsta parcă e și mai adevărat. Kate Beckinsale e superbă ca de obicei. 
  • London Boulevard. Sigur ați auzit de acest film, poate chiar l-ați văzut deja. Nu știu exact ce să spun despre el. Nu prea m-a dat pe spate. Colin Farrell face un rol pentru care cred c-ar fi fost perfect Jason Statham. Keira Knightley e cam scheletică, mai are de lucrat. La corp adică, stă destul de bine cu acting-ul.
  • Last Night. Oh, ce film fain. Și Keira arată chiar mai bine aici. Foarte New-Yorkish, foarte real, plin de feeling. Ni se dă un cuplu, căsătorit de 3 ani, fiecare având parte de o tentație în decursul unei nopți. Cine calcă pe lângă? Poate nu cine v-ați aștepta. Atât vă spun. Ah, mai e ceva. Joacă și Eva Mendes.
  • All Good Things. Ryan Gosling a stat pe bară 3 ani, dar a revenit în 2010 cu 2 filme foarte bune. Unul dintre ele a fost Blue Valentine și am vorbit despre. Al doilea este ăsta. Filmul este inspirat din fapte reale și tras tot la New York (aplauze).
  • Four Lions. N-ați mai văzut film ca ăsta. Nu știi dacă e comedie sau dramă. Aș spune mai degrabă că e o parodie cu jihadiști wannabes. Sau comedie neagră. Eu m-am amuzat copios oricum. 
Vă urez weekend plăcut!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?