10 minute deasupra New York-ului

Mergând din link în link am dat peste clipul de mai jos, o splendidă filmare din elicopter deasupra celui mai tare oraș din lume. Este fain că sunt punctate anumite obiective, astfel vă puteți da seama, printre altele, că Ellis Island nu este insula cu Statuia Libertății (aflată pe Liberty Island). Nu mă dau deștept, dar mulți fac această confuzie. Insula Ellis a reprezentat poarta de intrate în State pentru milioane de imigranți, vreme de 62 de ani (1892-1954) și pot afirmă că ai un sentiment indescriptibil atunci când o vizitezi. 
Chiar și eu, fascinat de oraș și un foarte bun cunoscător al lui, am remarcat abia acum Governors Island,  o ditamai felie de pământ aflată în partea de nord a portului New York. Recunosc că nu știam insula asta, care tehnic vorbind face parte din Manhattan. La 5:38 puteți vedea Queensboro Bridge, peste care treceam aproape zilnic din Queens în Manhattan și invers, iar la final, începând cu apariția Grant's Tomb, veți remarca superbul Riverside Park, unde are loc scena finală a filmului You've Got Mail și unde am făcut niște poze
Un singur lucru n-am înțeles la filmarea asta (făcută în septembrie 2008, cu 3 săptămâni înainte de a ajunge și eu pe acolo): de ce au oprit-o tocmai când au zburat peste Midtown Manhattan.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?