Badea, audiențele și foștii colegi

Spuneam chiar acum o săptămână că n-ar trebui să mire pe nimeni atitudinea mea ba pro, ba contra influentului personaj mediatic numit Mircea Badea. Tocmai pentru că este influent vorbim despre el, iar când deraiază e cazul să-l urechem. Ca și acum, când s-a luat în gură (a nu știu câta oară) cu un fost coleg. Este vorba de Adelin Petrișor (soțul Mariei Coman, colegă cu Badea la Latrina 3). Motivul disputei dintre cei doi (ceva legat audiențe) contează mai puțin. Rămâne de reținut mai degrabă atitudinea de ultras sau de câine protector al turmei pe care Badea a afișat-o întotdeauna: “cine nu-i în trustul Intact este împotriva noastră, e prost, e băsist și are audiențe de rahat”. Înainte să vină Ciutacu în trust, prin 2007, Badea îl porcea în toate felurile. Acum sunt prieteni la cataramă. Moise Guran e de porc de când a plecat la TVR - Badea se ia deci de el, așa cum face și cu Adelin Petrișor. Iar exemple mai sunt destule. Știți desigur și că Jurnalul Național este genial, restul ziarelor reprezentând doar fițuici băsiste, Antenele au cele mai mari audiențe, blogul lui Badea este cel mai citit (am mai scris despre cât de aiuritor era Badea când își compara traficul de pe blog cu cel al unor oameni lipsiți de notorietatea oferită de televiziune), iar Radio Zu este cel mai șmecher, atât Badea cât și matinalii ăia doi, Morar și Buzdugan (care pe mine mă cam disperă), rupându-i pe toți cu audiența pe care o fac. Iar cel mai tare invitat la tocșoaie, ever, este Mugur Ciuvică, așa decreta Badea duminică seara. Este amuzant faptul că acest Mugurel (tot nu m-am prins cine este el de fapt și ce face, în afară de a o arde zilnic pe ecrane) merge des și la Realitatea, dar Badea a ținut să cosmetizeze acest fapt, anunțându-ne că Ciuvelul merge la RTV mai mult la 'șto așa, el fiind de fapt dedicat trup și suflet Latrinei 3. Sau ceva de genu'. (Dacă acest text ar fi fost pe prompterul unui eveniment gen Oscars, acum ar fi apărut scris: "Oprește-te pentru râsete și aplauze").

Cam astfel este prezentat perfectul trust Intact și componenții săi, de asemenea, perfecți, de către Badea, acest total devotee, intactist până la moarte. Augh-augh-augh! I-aș da totuși o temă de gândire lui Badea, acest auto-declarat campion mondial al audiențelor, undisputed & undefeated. Într-o țară în care cele mai mari audiențe le fac manelele, țigănismele, emisiunile gen Capatos, OTV-ul, ziarul Libertatea sau personaje gibonice cum ar fi Nikita, parcă eu unul n-aș fi tentat să fiu lider de piață. Mai degrabă aș prefera o nișă anume. Badea se pare că este mulțumit așa însă, singurul lui scop fiind să se situeze peste RTV iar colegii săi de la Radio Zu peste cârcotași.

Fac pariu că atunci când Badea și Gâdea nu vor mai fi colegi, al doilea va deveni brusc un deontolog trepanat, fără audiență, posibil chiar băsist. În ochii primului, desigur.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?