Avem sondaj despre maidanezi

El există pe blog de câteva zile, acolo în partea dreapta sus. Aceste polls nu mai sar în ochi ca atunci când le puneam sub header și poate din acest motiv lumea nu le observă. Așa că încerc să vă fac atenți pentru ca apoi să dezbatem rezultatele.
Înainte de a vă da cu părerea, poate ar trebui să luați la cunoștință următoarele date. Nu pot garanta pentru acuratețea lor, ele sunt culese dintr-un reportaj / articol Pro TV. Oricum, sunt sigur că nu sunt umflate. Astfel avem:

- 400.000 de câini vagabonzi pe străzile din București, de 4 ori mai mulți decât în urmă cu 10 ani. Aici am un oarecare dubiu în legătură cu cifra avansată, dar  oricum nu este mare nevoie de ea, fiindcă problema se vede cu ochiul liber. În occident, pe unde am umblat și eu de mai multe ori, nu am văzut niciodată nici măcar un singur câine vagabond. Nu există această noțiune la ei.
- 13.000 de bucureșteni mușcați anual, dintre care 2.500 de copii (cu siguranță toți fiind niște ticăloși, pentru că maidanezii mușcă numai oamenii răi, pe care ei îi simt).
- capacitate de doar 20.000 (și asta încă pur teoretică) pentru a prelua în adăposturi câinii de pe străzi.
- doar 9.000 de câini sunt sterilizați într-un an. Oricum, nu uitați, pericolul cel mai mare este ca un maidanez să te muște, nu să te fută.
- o cățea poate făta până la 16 pui pe an, dintre care, de regulă, vreo 8 supraviețuiesc. Realizați deci rata de înmulțire a acestor suflete neprihănite.

Articolul la care fac referire mai sus este însoțit și el de un poll, ale cărui răspunsuri la întrebarea "Cum ar trebui rezolvată problema câinilor vagabonzi?" arată astfel:

Ar trebui eutanasiati
5433
36%
Ar trebui sterilizati toti cainii maidanezi
3916
26%
Ar trebui create mai multe adaposturi
3426
23%
Ar trebui dezvoltat un program national de adoptii
1904
13%
Nu consider ca reprezinta o problema
252
2%
 
Din punctul meu de vedere, ăia 252 sunt de o imbecilitate rară. Dar vai, vă rog, nu vreau să vă influențez opțiunea în cadrul micului poll de pe blogul meu.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?