True Grit vs. The King's Speech, între ele se dă bătălia pe Oscaruri

Așa cum mă așteptam, The Social Network a luat mai multe Globuri de Aur decât era cazul și, deloc paradoxal pentru mine, nu se află în primele două filme favorite la Oscaruri. Tocmai ce au fost anunțate nominalizările, filmele The King's Speech și True Grit conducând cu câte 12, respectiv 10, pe când povestea Facebook și Inception le urmează cu câte 8. Ei bine, săptămâna trecută vă spuneam că nu am de gând să mă uit la The King's Speech, unde joacă doi dintre cei mai insipizi actori (Colin Firth și Helena Bonham Carter), dar cele 12 nominalizări Oscar mi-au stârnit interesul.

În schimb True Grit se anunță un regal pentru mine, cu Matt Damon, Josh Brolin și mai ales Jeff Bridges, care dacă va lua Oscarul și anul acesta va intra în istorie alături de Spencer Tracy și Tom Hanks, singurii actori care au mai câștigat premiul pentru rol principal doi ani la rând. Interesantă luptă va fi aici, între șarmanți ca Mr. Bridges, Javier Bardem și James Franco (ăla de se lipise de Mila la Golden Globes) și mai puțin fermecătorii Colin Firth și Jesse Eisenberg, cel care-l joacă pe fondatorul Facebook în The Social Network.

La fete avem aceleași nominalizări ca la Golden Globes, dacă nu mă înșel. Țin cu Natalie Portman dar nu m-ar deranja nici dacă ar câștiga Annette Bening. Apropo, The Kids Are All Right a luat multe nominalizări și mă bucur pentru asta. Mila Kunis n-a mai primit nominalizare pentru rol secundar (v-am zis eu că nu merita nici măcar la Golden Globes), iar la băieți (rol secundar) apare și Mark Ruffalo, despre care vă spuneam, atunci când am vorbit de The Kids Are All Right, că-mi place tot mai mult. 

Ca și anul trecut avem 10 nominalizări pentru cel mai bun film al anului. Am văzut deja 5 dintre ele (Black Swan, Inception, The Kids Are All Right, The Social Network și Winter's Bone) și de abia aștept să văd True Grit, The Fighter și 127 Hours (aici joacă James Franco). Toy Story 3 nu mă pasionează iar pe The King's Speech îl voi urmări, așa cum spuneam, mai mult din curiozitatea stârnită de cele 12 nominalizări. Aveți aici întreaga listă cu posibilii câștigători Oscar de peste o lună.

Comments

 1. Doua vorbe vreau sa zic:
  1. 127 h e foarte dur, greu de urmarit, multa bafta!!
  2. De ce nu e Mr. Firth sarmant sau de ce e mai putin sarmant decat ceilalti? Si nici insipid nu poate fi totusi. Nu face filme pe gustul tau, e adevarat. Iar Helena, nu e ea aratoasa ca Mila insa e actrita buna si mai e si maritata cu unul dintre cei mai vizionari regizori, n-a luat-o el de insipida, zic!
  Mai adaug ca eu abia astept sa vad un film numit The Way Back, poate te intereseaza si pe tine.

  ReplyDelete
 2. Stiu ca femeile se dau in vant dupa Firth, dar eu nu pot sa-l suport. Legat de Helena, in secunda cand ii vad mufa imi vine sa schimb canalul. Cum ar spune un amic care i-a comentat mai demult o poza pe Facebook, arata ca una sodomizata o noapte intreaga de o gasca de cartier :))

  ReplyDelete
 3. yeah. this is why we have two different jobs - acting & modelling.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele