Organizarea firmelor de catering e jalnică

În ultima vreme pot spune că din 5 comenzi pe care le fac (ori de acasă ori de la job), 2-3 sunt bulite de către firma care oferă papa. Normal, te întrebi cât de greu este oare să notezi o comandă și apoi să respecți întocmai ce scrie acolo, eventual să și verifici când faci pachetul înainte de livrare. Se pare că este un task foarte solicitant. Ori uită să aducă o ciorbă, ba un ardei, ori îți aduc și pâine deși le specifici foarte clar că nu ai nevoie, ba lasă măslinele sau ceapa pe pizza deși i-ai rugat fără și tot așa. Iar faptul că trebuie să le specifici de fiecare dată adresa și numărul de telefon, deși comanzi săptămânal de la ei de vreun an jumate este o altă idioțenie, pe care am mai menționat-o. Firmele astea ar trebui să aibă o bază de date unde să te recunoască după numărul de telefon, chiar dacă ai mai comandat o singură dată până atunci, nu mai vorbim de clienții fideli.

Iar acum să trecem la partea a doua. Bineînțeles că, după ce ajungi inevitabilul păcălici al câtorva amatorisme din astea, îți vine să suni la firma de catering și să faci scandal. E dreptul tău și o idee foarte bună, numai că trebuie să ții cont de o chestie fundamentală. Niciodată, sub nicio formă, nu te iei în gură cu unul care-ți oferă mâncare dacă mai ai de gând vreodată să mânânci de la el. Valabil și pentru situațiile când te afli la un restaurant. Dacă te-ai decis să le zici ălora de Dumnezei și de mame, fie chiar și pe un ton decent dar reproșabil la adresa lor, atunci ai face bine să iei în calcul varianta că porția pe care urmează s-o primești va conține ingrediente extra, cum ar fi flegme sau alte chestii la care mai bine nu ne gândim. Spune ce ai de spus și descarcă-te abia când te ridici și pleci sau după ce ai primit comanda și ești sigur că nu vei mai dori să comanzi vreodată de acolo. Mai bine paranoic decât infectat.

Comments

 1. Da, m-am convins acum!! Daca nu mor de altceva, asta va fi motivul sinuciderii la intoarcerea in Romania... Cu baza aia de date sunt asa de obisnuita ca am zambit un pic cand am vazut ce nervi iti produce.Majoritatea restaurantelor de unde comand ma stiu cine sunt din momentul comenzii (ce iau de obicei, adresa, ca iau brown rice in loc de white rice). E adevarat ca eu dau tip si la pickup si la delivery si la dine-in insa asa e cand ai lucrat in business. Mi s-a intamplat sa raman incuiata pe afara si nu am avut nici o problema sa dau cate telefoane am avut nevoie de la ei pana am gasit pe cineva sa ma salveze.Ba mi-au dat si un ceai cat am asteptat. Vreau sa scriu si eu un post despre restaurant business in NY bazat pe experienta mea. Il planuiesc de cand am citit Kitchen Confidential carte pe care o recomand cu caldura si care descrie perfect atmosfera interna a restaurantelor in NY

  ReplyDelete
 2. Alina, ca de obicei astept cu interes orice ne povestesti din si despre NY. Legat de mentionarea adresei la fiecare comanda, da-ti seama ce enervant este sa am parte de fiecare data de urmatorul schimb de replici:
  "...et. 3, prima usa pe stanga pe culoar", termin eu de spus adresa.
  "Numarul apartamentului, va rog".
  "Nu scrie pe usa, deci este irelevant. De aceea am spus et. 3 prima usa pe stanga..."
  AAAAAAAAAAHHHH. Culmea e ca baietii care livreaza mancarea ajung deja cu ochii inchisi, numai ca nu preiau ei apelurile telefonice...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus