My All Time Favourite Guitar Solos - No.4

A venit rândul celei mai frumoase trupe (din colecția mea personală) care n-a existat vreodată. Cititorii mai vechi știu probabil despre ce este vorba. Da, am scris bine: trupa nu a existat în mod oficial pentru că s-a destrămat înainte de lansarea albumului ei de debut, unul senzațional, înregistrat, finisat și distribuit doar apropiaților acestei formații. Eu am primit acest album de la basistul trupei, practic cel mai vechi prieten virtual al meu, maltezul Sylvan Borg, pe care-l cunosc de mai bine de 10 ani de pe mIRC, unde amândoi intram pe canalul #U2. Sylvan a fost basist în această trupă fantomă (și într-adevăr bântuitoare), astfel m-a pus în contact cu chitaristul al cărui solo îl apreciem astăzi.

În urmă cu un an și jumătate am scris un articol dedicat acestei bucăți extraordinare, după ce am avut privilegiul de a primi chiar de la autor ideea din spatele solo-ului. A fost senzațional să descopăr că el a vrut să comunice ideea de flăcări și arsuri (burn my skin on sunlight / still feels like rain), fiindcă exact asta reușise să-mi transmită prin acest solo intens, care arde repede și apoi se scurge magnific în ultimul refren. Piesa a mai fost postată aici pe blog, chiar de câteva ori, însă de data asta vă ofer varianta finală, una cu mai mult pian și mai puțină chitară.

Acum vă trimit direct în flăcările desenate de acest chitarist maltez, nu înainte de a vă invita să citiți descrierea despre care pomeneam mai sus. Săptămâna viitoare vă prezint podiumul.

I wanted to communicate a sense of confusion and shock that sends you out of your senses when being burned... and so I chose to use a phrase that had biting notes but wouldn't form a complete unit, thereby having to be repeated an odd number of times relative to the 4 repetitions, and ending with a unified repetition on the last chord which I chose to be a major suspended4th dominant7th chord to add to the confusion/disgust/shock of being burned.

Guitarist: Trevor Kissaun
Band: Stilair
Song: White Heat

   

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"