My All Time Favourite Guitar Solos - No.2

Saul Hudson a fost considerat de către revista Time, în urmă cu 2 ani, al doilea chitarist din istorie, după Jimi Hendrix. Tot pe locul 2 aterizează și în acest top personal, cu un solo făcut pe o chitară Gibson Les Paul, la fel cum se va prezenta și laureatul (îl veți vedea duminică). Hudson (mult prea puțin cunoscut după acest nume ci mai degrabă după cel de scenă) a ajuns celebru nu doar prin faptul că a fost chitaristul uneia dintre cele mai mari trupe rock din anii '90, Guns N' Roses, ci și pentru claia de păr de sub joben și țigările din colțul gurii pe care nu le abandona nici atunci când cânta la chitară. A colaborat de două ori cu Michael Jackson, iar primul encounter dintre cei doi poate fi urmărit mai jos. Piesa are muzica și versurile compuse chiar de regele muzicii pop, dar chitara lui Saul împinge această melodie dincolo de superlativ, cu riff-ul excelent de la versuri și cele 2 solo-uri, dintre care ultimul este efectiv fabulos prin feeling, spectaculozitate și durată (începe la 3:29 și ține până spre finalul melodiei). Clipul a fost tras în numai două ore într-un club din Germania, în anul 1992.
La final trebuie să fac o precizare: dacă nu aș fi ales piesa asta, aș fi pus November Rain în care același chitarist prestează un alt solo pentru istoria muzicii rock.

Guitarist: Slash
Song: Give In To Me (acesta este titlul real și foarte erotic al unei piese extrem de erotice, nicidecum Give It To Me așa cum în mod rudimentar înțelege foarte multă lume).

Comments

  1. Respect Slash!Trebuie multumit cuiva ca a reusit sa ramana in viata si sa revina!O sa fie mereu preferatul meu!

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?