În așteptarea filmelor de Oscar

Putem să ne uităm la:
  • Love and Other Drugs. Mai bun decât mă așteptam, nefiind genul clasic de comedioară romantică. De fapt i-aș spune dramă, mai degrabă. Pe Jake Gyllenhaal îl prinde rolul de dandy și face un cuplu interesant cu Anne Hathaway, cea care va prezenta ceremonia Oscarurilor peste o lună, alături de James Franco. Jake și Anne au fost nominalizați la Golden Globes pentru rolurile din acest film, dar n-au câștigat. Nu-i bai, filmul merită văzut.
  • The Big Bang. Interesant și amuzant rol face Banderas în filmul ăsta. Foarte mișto - glumele au și mai mult haz când sunt spuse cu accentul spaniol. Filmul văd că n-are încă nici trailer pe imdb și nici site oficial, dar credeți-mă pe cuvânt că eu l-am văzut deja. 
  • The Sicilian Girl. Un film care mi-a adus aminte de vestitul serial La Piovra. Ni se prezintă povestea adevărată și tragică a Ritei Atria, martoră într-un important proces împotriva Mafiei. Ea s-a sinucis la doar 18 ani, pentru că nu mai suporta presiunea la care era supusă.
  • Never Let Me Go. Este un film făcut după un roman cu acțiunea plasată într-o societate fictivă, în care ființele umane sunt clonate și crescute numai pentru a-și dona organele la un moment dat. Nu vă speriați, filmul este mult mai puțin S.F. decât pare. De fapt, acest cadru pe care este construit subiectul este atât de fin încât abia spre final m-am prins exact despre ce era vorba. Filmul tratează dragostea și prietenia și îi are ca actori pe Carey Mulligan (nominalizată la Oscar anul trecut pentru An Education), Keira Knightley (a mai jucat cu Carey și în Pride & Prejudition) și Andrew Garfield (îl știți din The Social Network). Apropo, nu mai mi se pare că Natalie Portman și Keira Knightley seamănă chiar atât de mult.  
  • The Tourist. Pe ăsta să-l vedeți doar dacă sunteți fani Depp, Angelina și/sau iubiți orașul Veneția. În rest chiar nu-i nimic de capul lui, n-are nici măcar acțiune, suspans sau umor. Faptul că a avut trei nominalizări la Golden Globes mă depășește.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?