Filmul despre Facebook s-a umplut de Globuri

The Social Network a câștigat cele mai importante Globuri de Aur, în urmă cu doar câteva ore: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu. Un pic cam mult dacă mă întrebați pe mine. Natalie Portman a luat premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul din Black Swan. 8.6 pe imdb și 4 nominalizări Golden Globes sunt totuși prea mult pentru acest film. L-am văzut (desigur, cu mari așteptări, așa cum am mers și la Avatar sau Inception) și nu m-a dat cu nimic pe spate. Natalie Portman joacă într-adevăt foarte bine, dar Mila nu merita nominalizarea Golden Globes pentru rol secundar (atenție, o spune cel mai mare fan al ei, doar știți asta). Nu joacă prost, dar nici nu este un rol senzațional. Unele roluri pur și simplu nu sunt făcute pentru premii, chiar dacă sunt interpretate de Pacino sau de Niro. N-ați remarcat că majoritatea nominalizărilor se acordă celor care joacă roluri de retarzi, dereglați, nevrotici, oameni cu personalități explozive sau pentru roluri care întruchipează personaje din viața reală? Astea sunt cele care te solicită cu adevărat ca actor. Mai mult decât atât, povestea din Black Swan este deja fumată. Oricum, Mila a fost superbă ca de obicei, iat-o trasă-n poză aseară când a ajuns la festivitate.

Cel mai bun actor a fost considerat Colin Firth - pentru mine este foarte insipid acest om așa că nu mă voi uita la filmul care i-a adus premiul. Mă bucur că The Kids Are All Right a fost desemnată cea mai bună comedie - am recomandat filmul pe blog în urmă cu ceva vreme. Mai mult, Anette Bening a primit globul pentru Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy Or Musical. Filmul The Fighter, pe care de abia aștept să-l văd, a primit premiile pentru cele mai bune roluri secundare: Christian Bale și Melissa Leo.

Și dacă tot am vorbit despre Golden Globes, hai să vă mai recomand câteva filme. Am constatat cu plăcere că acest blog a devenit principalul ghid cinefil pentru mai multe persoane, ceea ce este deosebit de flatant pentru un simplu privitor și înșiruitor de titluri așa cum sunt eu.
  • Winter in Wartime. Este probabil primul film olandez pe care-l văd. Foarte bun, mi-a plăcut mult, poate și pentru faptul că sunt fascinat de filmele despre WWII. Personajul principal este un băiat de 14 ani care devine implicat în mișcarea de rezistență.
  • The Company Men. Dacă vă uitați la data lansării oficiale a acestui film, veți vedea că mai e un pic până atunci. Ei bine, eu l-am văzut deja, la calitate foarte bună (trăiască băieții de pe site-ul ăsta). Filmul tratează criza economică și modul în care se lovesc de ea mai mulți bărbați. Distribuția este excelentă: Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Chris Cooper, Kevin Costner, Maria Bello.
  • Stone. Foarte plăcută revederea cuplului Robert de Niro - Edward Norton, la 9 ani de la The Score, unde cei doi au jucat alături de Marlon Brando. Adăugați și una bucata Milla (tot ucraineancă, dar cu doi L), anume Jovovich, și obțineți un film pe care eu l-aș fi notat cu mai mult de 5.8.
  • Welcome to the Rileys. Uite, filmul ăsta ar fi trebuit să fie și el la Globurile de Aur. Este sincer, direct, lipsit de bullshit. Întâlnim un cuplu care-și pierduse fiica în urmă cu mai mulți ani și care adoptă mai mult sau mai puțin involuntar o stripteuză, jucată magistral de Kristen Stewart, una dintre marile actrițe în devenire. James Gandolfini, inconfundabil ca de obicei, o are ca parteneră pe Melissa Leo, laureată cu Globul de Aur acum câteva ore. Filmul este tras la New Orleans și asta îi conferă un flavor aparte.
  • Paper Man. L-am văzut în aceeași zi cu Rileys și am realizat cât de mult se aseamănă dintr-un anumit punct de vedere. Și aici există tema tatălui wannabe care se atașează de o fată cu vreo 30 de ani mai tânără, dar efectiv la modul patern, deși restul interpretează altfel. Distribuția este interesantă: Jeff Daniels, Emma Stone, Lisa Kudrow, Kieran Culkin (fratele lui Macaulay) și Ryan Reynolds (într-un rol bizar).
  • Jack Goes Boating. Un film a la Woody Allen, regizat chiar de Philip Seymour Hoffman, care joacă și rolul principal. Ghiciți unde au avut loc filmările? Da, exact acolo, aplauze!
  • The Burning Plain. M-am uitat la acest film în special pentru Jennifer Lawrence, nominalizată la Globuri pentru Winter's Bone. La fel de bine joacă și aici, alături de Charlize Theron (din nou într-un rol de persoană un pic dereglată, mi-e dor de ea într-o postură normală) și Kim Basinger. Filmul e bun, luați-l.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus