Și ei călătoresc cu noi

Iată cele mai enervante tipuri de călători cu busul.


1. Climberul. Ăsta e cel cu rucsacul în spate (nu i-am găsit altă rimă). Se știe foarte bine că este o adevărată nesimțire purtarea unui rucsac în spate într-un bus plin, pentru că acea cocoașă ocupă un spațiu care s-ar elibera dacă ai ține rucsacul de toartă, la picioare. Doi la mână, chiar și pentru climber este (teoretic) mai enervant să-și frece sacul de toți și să se împingă pentru a-și face loc, d'aia nu percutez deloc de ce dracu' nu și-l dă jos. Azi dimineață în bus erau doi climberi din ăștia care stăteau cu sacii spate-n spate, sprijiniți unul de altul. Nu se cunoșteau între ei. So annoying & gay!

2. Derutatul. Stă întotdeauna în dreptul ușilor și pare foarte mirat și trezit din visare când busul ajunge în stație, la modul "Oh, coboară lume din bus? Și se mai suie și alții? La naiba, credeam că nu va mai fi trafic pe ușile astea până peste 5 stații când cobor eu, d'aia stăteam așa nonșalant". Această specie lipsită de un elementar simț de anticipație face deseori încă o greșeală: în loc să coboare să facă loc, încearcă din răsputeri să rămână în autobuz, driblând scremut călătorii care încearcă să se dea jos, precum un înotător disperat contra curentului.

3. Mulatul. Denumit așa pentru că se mulează pe bara de care ar trebui să se țină și alți călători, ocupănd-o de sus până jos. "Dă-i dracu' pe fraierii care sunt nevoiți să facă echilibristică pentru că nu se mai pot susține, io sunt șmecher, mânca-ți-aș, iar mușchii mei vrea ca io să ocup toată bara asta și să stau comod, e vreo problemă?" Nesimțirea atinge cote înalte când mulatul se așează chiar pe mâna ta sau ignoră încercările tale timide de a te agăța de 2 cm ai barei.

Ar mai fi, dar momentan ăștia constituie topul 3 personal.

Comments

  1. Cum ai denumi categoria nesimtitilor care se urca desi nu mai e loc?

    ReplyDelete
  2. Hmmm ar merge "Somalezul"? :))
    Si ar mai fi o categorie: "Disperatul". Asta e cel care se opreste la primul compostor, imediat cum a urcat, disperat sa-si composteze biletul si fara a se orienta catusi de putin, blocand accesul celor care vor sa urce la randul lor.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele