Sunday, 19 December 2010

Fără clasice de data asta

V-ați lămurit data trecută că-s un cocalar care nu prea gustă filmele clasice, așa că dacă n-ați fugit încă, hai să revenim la filmulețe mai ușoare. Sau poate nu chiar.
  • The Town. Ce pot spune, Ben Affleck has done it again: scenariu, regie, rol principal, toate excelent făcute. The Town este denumirea dată de localnici cartierului Charlestown, din Boston, renumit pentru infracționalitatea ridicată și mai ales pentru jafurile date la bănci. Filmul mi-a adus aminte de celebrul Heat cu Pacino și de Niro și, la fel ca atunci, nu știi cui să-i ții partea, infractorului sau polițistului. Alături de Affleck apar Jon Hamm (Mad Men), splendisima Rebeca Hall (Vicky din Vicky, Cristina, Barcelona) și Jeremy Renner, nominalizat la Oscar anul ăsta pentru The Hurt Locker. Apropo de premiile Academiei, pariez pe filmul ăsta la anul în februarie, sigur va fi nominalizat cel puțin o dată.
  • Takers. Același subiect, aceleași echipe: gașca de hoți care dă găuri la bănci și poliția de partea cealaltă. Acțiunea are loc în luxosul LA iar printre actori îi avem pe Matt Dillon, Paul Walker și pe interesantul Hayden Christensen (New York, I love You) - de urmărit pe viitor.
  • The Next Three Days. Văzut la cinema, plăcut mult. Elizabeth Banks o joacă pe soția lui Russell Crowe, care intră accidental într-o mare belea și implicit la răcoare, de unde soțul încearcă s-o salveze (ilegal, după ce modalitățile legale se dovedesc ineficiente). Foarte faină este și piesa Mistake a lui Moby, aflată pe soundtrack.
  • Unstoppable. Film pur de acțiune, fără alte inflexiuni, chit că-l avem pe Denzel Washington printre actori. Un tren încărcat cu chestii explozibile scapă de sub control și trebuie oprit, înainte să distrugă un oraș. Merge, așa de weekend.
  • A Dog Year. Un film simplu (în sensul frumos al cuvântului) și impresionant, pentru iubitorii de câini (sorella mi-a recomandat și Marley & Me).  A fost tras de Jeff Bridges în 2009, adică același an cu Crazy Heart, film ce i-a adus Oscarul. Jeff joacă și aici un artist care-și caută din nou chemarea și inspirația, de data asta scriitor, nu cântăreț.
  • Saw VII. Măiculiță, nu se mai termină serialul ăsta. A ajuns relevant doar pentru cei pasionați de mațe și creieri, că în rest e aceeași fază, pe loop parcă, cu multe elemente trase de păr. Cum ar spune o replică din comedia mea preferată, Liar Liar, only out of morbid curiosity I allow this freak show to continue...La cinema îl puteți vedea 3D (dar oare de ce ați face asta?)
  • Devil. Un horror setat într-un skyscraper din Philadelphia. Unii rămân blocați într-un lift și descoperă că printre ei e...dracul. Gol sau negol, vedeți voi.