Draci, neșansă și ghinion

Cine mă are pe Facebook a putut remarca pronosticul meu înainte de Napoli - Steaua. Am spus că vom pierde. Așa a fost, gol în minutul 93. Cu un egal mergeam mai departe în primăvara Europa League. După meci am frecat un pic canalele. Am aterizat și pe jesepe, nu o mai făcusem de mult. Naum deja îl avea prin telefon pe Gigi. Ce surpriză! Și ce credeți că ne spunea atoateștiutorul? "Dacă pierzi în minutul 93, nu prea are cum să fie de la Dumnezeu. Eu cred că Dumnezeu nu se bagă la fotbal, deci clar a fost dracul." Geambașu e și el în studio și, din bun simț, nu comentează un asemenea discurs halucinant. Naum e moderator și simte că trebuie să spună ceva, așa că adoptă o mufă profundă și spune "Hmm la câți bani sunt în fotbal, e foarte posibil să se bage și dracul, așa e." Dar de ce (și semnalez a 3-a oară asta pe blog în ultima vreme) sumele mari de bani sunt asociate cu Satana, măi Naumule care ești tu Naum? Păi pe principiul ăsta Gigi e ghiavolu' în persoană. Asta ca să ne aplecăm doar asupra unei singure elucubrații din cele prezente în cadrul de mai sus.
Dar schimbăm acest cadru și ajungem pe sport.ro. Aici este președintele-paiață numit Duckadam. El o dă cu șansa și neșansa. Pronunță de minim 3-4 ori cuvinte din această familie morfologică. Apoi apare Lăcătuș, care invocă ghinionul, apoi o dă în clasicele dacă și parcă. Nimeni nu spune ceva despre jocul bășit și chinuit din cele 6 meciuri jucate în această grupă. Nu mai rezist și sting tv-ul.
Teme de meditație: de ce e satanic banul? Personal nu înțeleg asta. Și de ce este vorba de ghinion când iei gol în ultimul minut? Dacă luai gol în primul minut nu mai era ghinion? Care e diferența? O poate explica vreunul, ieșind din stereotipia asta care se preia din gură în gură? Eu nu cred în ghinion, nici în noroc. Am explicat foarte clar de ce. Nu cred nici în draci. Dar pentru cei care cred, propun o cântare pentru exorcizare.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce seriale mai urmărim #19