Dacă aș fi un alien de pe o planetă evoluată

Multe m-ar minuna atunci când aș privi pe Pământ. Atât de multe încât am putea scrie o carte (Neale Donald Walsch chiar a scris una, este vol.2 din CWG). Primitivismul umanoizilor m-ar amuza, mai ales în condițiile în care ei se cred foarte evoluați și asta numai pentru că au ajuns la un anumit nivel tehnologic. I-aș găsi simpatici pe acești omuleți care nu realizează că adevărata evoluție are loc în special pe latura spirituală, care dacă ar fi folosită cum trebuie ar lăsa fără meserie foarte multe categorii sociale.

În fine, discuția este foarte complexă. Așa că hai s-o focalizăm un pic și să ne închipuim că suntem de pe altă planetă și din când în când privim paradele militare care se țin cu ocazia zilelor naționale. Sincer să fiu, eu, micul extraterestru, nu înțeleg nimic. În primul rând nu înțeleg noțiunea de război. Într-o societate cu adevărat evoluată nu există așa ceva, pentru că specimenele de acolo înțeleg altfel viața, valorile ei și adevărurile universale. Să asiști la lupta dintre mai multe ființe, care se omoară între ele și își distrug posesiunile, deși ar putea trăi foarte bine mersi cu toții pe o planetă unde există suficient pentru toată lumea, este absolut ireal pentru mine și pentru antenele mele verzi. În al doilea rând,  ok, aș putea înțelege la un moment dat că pe Terra nivelul de evoluție nu permite încă abolirea conflictelor armate, dar tot n-aș putea pricepe de ce este o mândrie națională să faci paradă cu forțele militare, tancurile, avioanele și tot ceea ce ține de război, de ziua ta națională. Asta este chestia care te reprezintă pe tine ca națiune, cu atât mai mult cu cât n-ai mai fost într-un război de 65 de ani?! Cu asta te mândrești, cu bâta și cu praștia cu care-l faci praf pe omul de Neanderthal din peștera vecină? De ce nu defilezi cu cei mai inteligenți oameni ai țării, cu cei mai mari scriitori, cu cei mai mari sportivi, cu cei mai mari artiști? De ce nu-i pui pe ei să treacă pe sub arcuri de triumf? De ce la televizoarele alea ale voastre apar ofițeri care descriu plin de emoție armamentul care defilează? Pe cine interesează calibrul armelor și de ce este asta reprezentativ pentru ziua națională a unui popor? Ce îi învață pe copii un astfel de display?

Rasa umană ar trebui să se dea mai des în spate, să privească în ansamblu apoi să decidă: hmm, mă nu, chestia asta nu mă ajută deloc în procesul de evoluție în care aș vrea să fiu integrat și referitor la care mă bat cu pumnii în piept. Antenele mele verzi au captat și faptul că astăzi, 1 decembrie 2010, în locul numit Alba Iulia, Alba, România, Europa, Terra, Calea Lactee, a fost pentru prima dată în ultimii 92 de ani când nu s-a organizat o paradă militară, optându-se în schimb pentru manifestații cultural-folclorice. Frumos. Partea proastă e că umanoizii care aparțin acelor locuri au văzut asta ca pe un pas înapoi.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"