Class of '93

Aseară mi-am regăsit o fostă colegă. Nu de muncă. Nici de facultate, nici măcar de liceu. Am fost în aceeași clasă între 1989 și 1993, în gimnaziu. Adică acum 17 ani  - și când spui cifra asta parcă te minunezi puțin. Copiii care se nășteau atunci au acum propriile povești de dragoste, fumează, fac sex și se pregătesc de bac. Cum am dat de Cristina? Foarte simplu. Am reauzit All That She Wants de la Ace of Base și am avut un flashback. Această piesă a fost power play la banchetul nostru din '93, la finalul clasei a 8-a. Atunci cred că de abia aflasem că nu barza aduce copiii și tot atunci erau la modă jocurile alea cu ghicitul mâinii în care era moneda, urmat de un pupic pe obraz, când dansam. Am avut un crush pe Cristina atunci, dar eram extrem de timid. Asta avea să mă țină (timiditatea, nu crush-ul) pe tot parcursul liceului, unde am fost din nou colegi, nu însă de clasă. 
Dar să revin și să dau sens poveștii. Piesa celor de la Ace of Base mi-a reamintit de ea, așa că am dat rapid un search în imensa bază de date numită Facebook. Mă întrebam dacă mai are același nume de familie. Da, era același, iar în poză ea apărea neschimbată. Ne-am repus în atingere iar mesajele au început să curgă. În profilul ei am redescoperit și alți foști colegi. Am sărit repede la numerele de telefon apoi la YM. E planificată și o revedere în carne și oase de Sărbători, când eu trec prin regat. 
Cristina e fascinată de New York din clasa a 4-a, așa că iată încă un subiect pe lângă multe altele existente deja. Voi celebra reîntâlnirea cu ea prin melodia care a mai fost aici și în 2007, după revederea de 10 ani de la liceu. Videoclipul ei prezintă imagini în mișcare cu cei care au alcătuit promoția 1975 a unui liceu din Raleigh, Carolina de Nord, suprapuse peste fotografii ale acelorași persoane, în timpul liceului, cu 18 ani mai devreme. Cam  aceeași distanță în timp pe care o pomeneam și eu la începutul acestui articol. Celebra melodie este cântată de o trupă numită The Connells, din același oraș american, Raleigh. Pentru a închide cercul similitudinilor, să spunem că piesa a fost lansată în 1993.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite