Vecinii mei

Deasupra locuiește familia zgomotoasă, cu plozi care țipă și aleargă de la 8.00 dimineața, aproape în fiecare weekend. Mă'sa țipă la ei, dar în orice caz nu vrea sau nu reușește să-i oprească. Îi aud de parcă ar fi la mine în garsonieră. La acest vacarm, care nu mă lasă să dorm cât aș dori, adăugați și bubuiturile cauzate de God-knows-what, dar care provin tot de la ei de sus. De vreo două ori nu m-am mai abținut și am mers să le bat la ușă, pentru că bătutul în țeavă nu mă ajutase cu nimic. Nu au deschis, se comportă ca o familie aflată în programul de protecție a martorilor. Hărmălaia înceta cam vreo juma de oră după ce le sunam la ușă, liniște totală, apoi revenea. 
Undeva în lateral am vecinul pasionat de karaoke sau de American Idol. Cântă, mânca-ți-aș, cu patos în fiecare weekend, și nu o face prea plăcut. Nu aud vreo chitară care să zdrăngăne, așa că omul este ori a capella, ori are muzică la căști. Ceea ce mă forțează și pe mine să-mi pun, ca să nu-l mai aud. Cântă și acum, în momentul în care tastez aceste rânduri.
Există și bătrânica zâmbitoare, pe care o salut cu plăcere și care probabil mă consideră "băiatul ăla liniștit și amabil". Pe ea chiar o plac, pentru că nu este iscoditoare și suspicioasă ca majoritatea celor trecuți de o anumită vârstă.
Și, așa cum am spus acum câteva luni, pe scară există și vecinul ăla pe care nu-l suportă nimeni (well, cel puțin nu eu), care se bagă în seamă, vrea să dea mâna și să vorbească de fiecare dată când ne vedem. E un pensionar gură-cască, un frecător de mentă agasant, care pare și un pic deraiat de pe traiectorie. Țin minte că m-a oprit o dată să-mi spună ceva și n-am înțeles absolut nimic din ce a aberat, excepție făcând cuvântul "pulă", după care el a început să râdă șugubăț.
Desigur, nu cunosc numele niciunui vecin. Din următorul salar voi achiziționa un set noi de coarde pentru Jess și voi reverbera la rândul meu printre vocalizele vecinului de etaj și zbiarătele puradeilor de sus.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce seriale mai urmărim #19