Papa ne dă voie să folosim prezervativul. Aleluia!

Nu-i așa că-i amuzant? Știrea a apărut ieri iar noi, creștinii din lumea întreagă, adânciți în curvăsăraie și păcat, putem răsufla ușurați. Sexul ar fi permis, iată, chiar și fără scopul perpetuării speciei. Pfiu, dați-mi o batistă să-mi șterg sudoarea de pe frunte.
Omul schimbă din nou regulile din mers și, vezi Doamne (ce bine sună asta), o face în numele lui Dumnezeu. Noțiunile noastre despre bine și rău diferă atât de mult, nu doar de la o eră alta, ci chiar de la o zonă la alta în același timp. Sau de la o religie la alta. Omul stabilește ce e bine și ce e rău, emițând judecăți de valoare și punându-le în cârca unui Dumnezeu care la rândul său ar fi un judecător. Ceea ce eu nu cred că e. Și probabil orice om deschis spre spiritualitate simte asta în adâncul sufletului său, numai că alții au interes să ne facă să trăim în frică și să luăm de bune învățăturile lor despre un Dumnezeu răzbunător și violent, adică exact așa cum sunt oamenii, nicidecum o entitate supremă.
Vă închipuiți cum s-a întâmplat acum cu Papa? Dumnezeu i-o fi spus în vis: "Băi, Benedict, știi ceva? Mă gândeam să lăsăm oamenii să facă sex cu prezervativ. Și așa sute de milioane o fac și nu prea cred aburelile bisericii voastre. Așa că mâine, când te trezești, du-te și spune creștinătății că e permisă folosirea prezervativelor. Amin!". Ce credeți, firmele de condoms vor înregistra creșteri masive ale cererii în următoarea perioadă?

Întâmplător sau nu, azi am primit prin poștă ce-mi comandasem de la editura For You, anume alte 3 cărți ale lui Neale Donald Walsch, ale cărui Conversations with God le-am citit deja de aproape 4 ori în acest an. Voi reveni în mod constant cu citate sau idei ale acestui om care m-a luminat într-un mod cum nimeni altcineva nu a mai făcut-o până acum și m-a deschis către o spiritualitate totală, fără religie sau dogmă, fără frică sau constrângeri. Mulți îndoctrinați ar spune că Neale a fost trimis de Satana, dar dacă ar avea răbdare să dea atenție învățăturilor acestui om (dintre care una esențială este chiar găsirea propriei spiritualități a fiecăruia, deci nici măcar nu vă invită să-l credeți pe cuvânt), atunci aș paria că acest "diavol" ar părea mult mai real, iubitor și reconfortant decât orice Dumnezeu zugrăvit de biserici. Acesta vi s-ar părea adevăratul God și chiar așa ar fi, pentru că sufletul v-ar da răspunsul corect, așa cum o face întotdeauna.
Eu, cel puțin, așa simt.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)