New York și Londra conduc lumea


Și asta nu doar prin prisma faptului că acolo există cele mai puternice burse de pe planetă. Un studiu realizat în anul 2008 de un jurnal american, în colaborare cu o firmă de consultață și Chicago Council on Global Affairs, a rezultat într-un top al celor mai importante metropole, din punctul de vedere al mărimii, influenței economice, efectului de globalizare sau nivelului de trai. Astfel avem:

1. New York
2. Londra
3. Tokyo
4. Paris
5. Hong Kong

În 2009, un institut de strategii urbane din Tokyo a realizat un alt studiu al celor mai importante metropole ale lumii, pe baza a nu mai puțin de 69 de indicatori și 6 categorii de comparație (economie, cercetare și dezvoltare, interacțiune culturală, grad de locuibilitate, ecologie și mediu înconjurător și accesibilitate). A rezultat un top foarte asemănător cu cel de mai sus:

1. New York
2. Londra
3. Paris
4. Tokyo
5. Singapore 

Avansăm cronologic și ajungem în 2010. Anul acesta, o firmă de consultanță londoneză s-a luat de braț cu Citibank și a realizat un survey al celor mai influente metropole de pe glob, pe baza a 4 parametri: activitate economică, putere politică, informație / influență și calitatea vieții. Primele 4 locuri au ieșit ca mai sus, a intrat însă în top și LA:

1. New York
2. Londra
3. Paris
4. Tokyo
5. Los Angeles

Mai vreți? Iată orașele cu cei mai mulți miliardari în dolari:

1. New York
2. Londra
3. Moscova
4. Hong Kong
5. Los Angeles

Și ca să încheiem cu un slam dunk aceste clasificări ale celor mai importante orașe ale lumii, în care New York și Londra domină la toate capitolele, iată ce a postat astăzi pe forumul bestjobs.ro tanti Mariana care ne trimite pe mail ofertele de locuri de muncă. 

BestJobs a participat in 2009 la un studiu ce a implicat utilizatorii celor mai mari site-urilor de recrutare din cateva zeci de tari de pe intreg globul.

Studiul verifica mobilitatea aplicantilor la joburi.


Rezultatele principale au fost:

1. Mobilitatea internationala creste, muncitorii / angajatii devenind din ce in ce mai mobili pe piata muncii.
2. Piata muncii se globalizeaza, iar site-urile de recrutare au un mare impact asupra acestei globalizari
3. Economiile din vest au o forta de munca imbatranita, ei trebuie sa atraga talente din alte tari, care au o populatie mai tanara si mai dispusa la relocare.
 
TOP 10 ORASE SI TARI IN CARE ANGAJATII AR VREA SA LUCREZE

66% din angajatii din jurul lumii care au participat la studiu considera ca tara din care e angajatorul e mai importanta decat orasul specific.


Top 10 tari in care s-ar muta angajatii:

1 USA
2 United Kingdom
3 Canada
4 Australia
5 Germany
6 Switzerland
7 France
8 New Zealand
9 Italy
10Spain

Top 10 orase in care ar lucra angajatii:

1 London
2 New York
3 Sydney
4 Paris
5 Dubai
6 Singapore
7 Los Angeles
8 Melbourne
9 Mexico City
10 Miami

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele