Innocenti bugie

 • Cât am stat la Roma am văzut prin tot orașul postere cu filmul Innocenti bugie (ziceau ei), cu Tom Cruise și Cameron Diaz. La întoarcerea în țară l-am și văzut. Cei doi fac un interesant cuplu, reunit pentru prima oară (dacă nu mă înșel) de la ciudatul Vanilla Sky. Nu-l luați ca pe un film de acțiune, ci doar ca pe o comedie (din punctul ăsta de vedere are chiar scene amuzante) sau ca pe o parodie. Apropo, Knight and Day este titlul original, nicidecum Minciuni inocente, hehe.
 • The American. Este genul de film pe care-l alegi cu așteptări joase și care ți le depășeste. Probabil am fost influențat și de Mircea Badea, căruia nu i-a plăcut și susține că este o copie a unui film mai vechi cu Alain Delon. Aici îl avem pe George Clooney în rolul unui asasin profesionist care ajunge în Italia pentru un job. Ultimul... doar știți că în toate filmele, pentru a accentua drama, există această temă recurentă a ultimului job, then I'm out. M-am îndrăgostit de orășelul (comuna, mai degrabă) unde are loc acțiunea, Castel del Monte, dar și de Violante Placido, fata lui Michelle (nu se poate să-l fi uitat pe Corrado Cattani din La Piovra). Trivia: când ajunge cu trenul în Roma, sunt destul de sigur că Mr.Clooney se dă jos la Termini, pe unde am trecut și noi des luna trecută.
 • Facem ce facem și rămânem la Roma și la italieni. Am văzut Eat Pray Love, film care o duce pe Julia Roberts de la New York la Roma, apoi din India în Bali. Foarte fain pentru călători și pentru new ageri, acest film este oarecum dificil de urmărit pentru un bărbat, fiind așa, mai girlie, să spunem. Desigur, am înțeles că nu se compară cu cartea, cam ca în toate cazurile de adaptări după romane. Javier Bardem este excelent, ca de obicei. Apropo, am aflat că e căsătorit cu Penelope Cruz și că așteaptă un copil. Rock! Consider că nota 5.0 primită de film pe imdb este prea exigentă. 
 • Revenim pe pământ american cu Leaves of Grass. Ed Norton face din nou rol dublu și îl face bine, ca de obicei. În film apare și Keri Russell, care pare mai bătrânică, nicidecum de numai 34 de ani. Pe Keri o știți cu siguranță din celebrul clip Always al lui Bon Jovi, iar eu personal o invidiez pentru că locuiește în Brooklyn, NY (aplauze!)
 • Helen. Superba Ashley Judd (al cărei personaj îl făcea pe Pacino să spună, în Heat, spumoasa replică she's got a great ass!) face un rol foarte dur, al unei femei care deși avea totul, cade într-o depresie cruntă și încearcă să se sinucidă. Absolut de neînțeles pentru cei din jurul ei. Este un film care te pune pe gânduri, apropo de una dintre bolile acestui mileniu. Și, dacă vreți, apropo de cazul Manole de astă-vară.
 • The Soloist. Un film despre prietenie, între un editorialist la LA Times, jucat de Robert Downey Jr. și un om al străzii, foarte talentat la muzică, interpretat de Jamie Foxx. Iar Catherine Keener este milfish ca întotdeauna, deși a sărit de 50 de ani.
 •  Încheiem cu două filme britanice. The Disappearance of Alice Creed are doar 3 actori, cei doi răpitori și Alice, adică fata răpită, dar nici n-are nevoie de mai mult. Este foarte bun, atât vă spun.
 • Wild Target. Comedie pur britanică, n-are nimic de a face cu acțiunea sau cu thrillerul. I-am revăzut cu acest prilej pe Rupert Everett (cred că multe femei consideră că se irosește fiind gay) și pe superba Emily Blunt.

    Comments

    1. N-am vazut decat Leaves of Grass din lista ta. Mi-a placut si mie. And I adore Ashley Judd :D.

     ReplyDelete
    2. ...because she's got a GREAT ASS?! :))

     ReplyDelete

    Post a Comment

    Popular posts from this blog

    Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

    Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

    Ce seriale mai urmărim #19