Tuesday, 9 November 2010

Frecția "anti-abuz" a lui Badea & Ciutacu

Mircea Badea este amendat constant de către CNA. Scapă chiar ieftin, zic eu, fără să mă refer la sumele amenzilor (pe care nu sunt în măsură să le apreciez) ci la numărul lor. Cine îi cunoaște limbajul de pe ecran probabil știe la ce mă refer. Habar n-am dacă CNA-ul în sine este o instituție care ar trebui să existe sau dacă nu e democratică. Iar dacă cineva spune pulăpizdăcoaiecur live la televizor, pe un post de mare audiență, nu știu dacă lezează pe cineva și dacă trebuie să existe o instituție care să cenzureze asta. Cred doar că, atunci când porcești în toate felurile pe cineva, acel cineva are drept la replică. Drept inexistent în emisiunea lui Badea, unde perechea sa de ***** (a se extrage cuvântul din cel legat de mai sus) se manifestă doar în monologul cu ecranul, acolo unde nu-i poate da nimeni replica. L-am văzut și în alte emisiuni, cu adversarii în față, e total altul omul. Uneori chiar roșește și-mi pasă mai puțin dacă de nervi sau de rușine. 

După cum probabil știți, în urma ultimei amenzi primite de Antena 3, cauzată de anumite dume rostite de Badea și de acel grosier ordinar numit Ciutacu, cei doi s-au hotărât să protesteze în față la CNA. Un protest anti-abuz, spun ei. Badea s-a documentat și a aflat că e prea mare responsabilitatea dacă anunță un protest cu 1000 de oameni, să spunem, așa că s-a trecut doar pe el și pe Ciutacu pe foaie. Apoi a avut grijă să anunțe când va avea loc acest protest, în jdemii de emisiuni precum și la el pe blog (azi chiar din oră în oră). Nicio problemă cu asta, ipocrizia vine  însă atunci când Badea și Antena 3 se bat cu pumnii în piept cum că "n-am chemat pe nimeni la protest, n-am rugat, n-am implorat oamenii să ne susțină și ia uite câți au venit!" Desigur, ca să-l citez pe Badea, un astfel de statement nu înseamnă decât a-i prosti pe proști. Atâta vreme cât tu popularizezi la greu evenimentul și ești conștient cât de influent ești printre cei care te urmăresc pe care îi manipulezi, tot ce ai făcut în ultima săptămână se traduce numai și numai prin "haideți cu mine, veniți să protestăm!" Prin atât și prin nimic mai mult. Altfel de ce ai mai fi pomenit atât despre...? Nu puteai să te duci pur și simplu în liniște să protestezi?

Prostirea cea mare este însă la adresa celor care chiar au mers acolo. Spiritul de turmă și idolatria prost plasată au funcționat și acum. De ce te-ai duce tu, om obișnuit, să protestezi împotriva CNA-ului? Te-a afectat pe tine cumva această instituție în mod direct? Ai vrea să vezi mai mult porn după ora 12.00 sau cum? Ah, protestezi pentru "libertatea de exprimare", așa cum susțin cei doi. Cine și când nu te-a lăsat pe tine, sulea-spătarul-gură-cască din Piața Constituției, să te exprimi? Este oare ăsta războiul tău? Chiar așa să fie, de ce confuzi libertatea de exprimare cu jignirea grobiană și folosirea unor cuvinte birjărești în direct la TV? De când a devenit Badea deontologul acestei libertăți, tocmai el, zeflemitorul tuturor deontologilor? Este extrem de amuzant că Badea militează pentru această libertate, sanki, iar la el pe blog sunt aprobate doar comentariile lingăilor (azi a făcut însă o excepție și a publicat chiar si opiniile negative, lol).

Nu realizezi, băi mamaie, tu asta pornită foc în poza de mai jos, lângă Mirciulică, faptul că se folosesc de tine în cadrul unui protest 100% politic? Badea și Ciutacu subliniau că nu este vorba de așa ceva, însă aseară la TV se declarau entuziasmați de faptul că atâția oameni defulau strigând LIBERTATE, la 21 de ani de la Revoluție. Pentru mine asta e cam politică. Este penibil și faptul că se discută atât de mult numărul celor de acolo, în condițiile în care, oficial, doar Badea și Ciutacu protestau, ei nechemând pe nimeni (mda).

Așa că revenind la voi, cei prezenți acolo, nu vi se pare ciudat că, exact la acea oră, Băsescu susținea un discurs în parlament? Nu vă mira, băi fotografilor amatori din celulare, că se folosesc de puterea maselor, pe care o reprezentați?  Nu realizați că pe ăia din CNA îi arde la bască de protestul vostru și cu prima ocazie o să amendeze iar Antenele? (chiar azi au băgat o nouă amendă) Badea știe asta, numai că el nu se luptă cu CNA-ul, ci cu puterea, pentru că așa este plătit. Nu v-a mirat faptul că de la strigătele anti-CNA s-a ajuns la "Ieși afară, javră ordinară", adresat lui Băsescu?

Desigur că nu, doar nu v-a chemat nimeni, treceați și voi întâmplător pe acolo, nu? Apropo,  probabil știți faptul că orice ține de Antene, Jurnalul Național și Radio Zu este cel mai bine scris, cel mai bine realizat și are cea mai mare audiență. Orice altceva este de rahat și/sau băsist. Cunoscutul realizator Moise Guran a plecat de curând de la Antena 3 la TVR, iar Badea (autorul crezului de mai sus) a început deja, evident, să-l ia la mișto. Așa cum făcea și cu Ciutacu înainte să vină la Antene. Pe acest om l-ați susținut azi în piață, nechemați și nesiliți de nimeni. Pe ei, pe mama lor!


3 comments:

Luiza said...

cred ca ar fi interesant sa citesti si treaba asta.
evident, ca un inside hint. ;)

http://republicadimboviteana.wordpress.com/2010/11/09/mesajul-introductiv-de-rigoare/

The Fly said...

Mda, nu ma mira nimic..."libertate de exprimare" sa fie, dar numai pt. ei..:))

The Fly said...

Iata un comentariu pe care-l consider foarte pertinent, postat chiar pe site-ul Antenei 3:

"CNA este totusi prea bland. Alcatuirea jurnalelor, mesajele nonverbale transmise de antene, omiterea, bagatelizarea sau aducerea in derizoriu a unor evenimente pozitive ale puterii, exacerbarea si prezentarea falsa a realitatii favorabile, repetarea la obstinatie a materialelor convenabile de regula cu trunchiere si/sau scoatere din context. Toate aceste metode, profesionale dar TOTAL imorale si dezonorante pentru orice om de presa sunt cvasiprezente in emisiile politice ale antenelor. Dar comportamentul celeor doi "nemultumiti" in emisiunile lor este lipsit de orice urma de bun simt. Si acest comportament nu este nativ, multi dintre cei care au renuntat acum la demnitate avand prestatii mai vechi onorante, ci determinat de presiunile mogulilor pentru un anume rezultat in prostirea audientei (inspirati probabil de Berlusconi). Se mai da o crancena batalie in zona comentariilor la stiri, batalie ultracalificata si bazata pe studii sociologice cel mai probabil ale secu, regasindu-se aceiasi persoana sub mai multe nume si nefiind limitat la postari si interpretand diferite "partituri", fie pentru anihilarea unei postari pertinente, fie prin bagatelizarea prin postari analfabete si/sau vulgare chipurile din partea puterii. Sper ca memoria inregistrarilor video sa fie suficienta de puternica pentru ca, la varsta intelepciunii, sa fie in sfarsit moral judecati de copiii lor, de nepoti, de cunostinte asa cum sunt judecati acum cei care au fost vanduti regimurilor totalitare, cu toate ca aici este vorba de gudurarea pe langa banii mogulului. Acum nu folosesc cuvinte mai dure care, desi ar reflecta mai bine imaginea guristilor de la antene, m-ar cobori la nivelul lor moral caracteristic centurii jurnalismului romanesc."

Post a Comment