Dacă te urci în vârful bisericii Sf.Mihail

(adică acel monument din Piața Unirii căruia mai toți îi spun, în mod eronat, catedrala Matei Corvin), se vede cam așa, privind spre est:


În stânga zărim Bd. 21 Decembrie, pe unde trec zilnic spre serviciu. Aici avem Lunch Box, unde mănânc deseori și Hubertus, restaurant în care tocmai vă spuneam că a luat masa Nicolas Cage. În dreapta vedeți str. Iuliu Maniu (sau strada în oglindă), cu librăria Gaudeamus imediat pe stânga, unde cartea mea încă vă așteaptă, apoi puțin mai încolo este magazinul de instrumente muzicale Play, loc în care am făcut cunoștință cu Jess.  Undeva aici jos, în dreapta, tocmai se montează bradul de Crăciun. La orizont puteți observa Catedrala Ortodoxă, iar dacă ne-am roti cu 180°, privind astfel spre vest, am vedea Mănășturul. Feleacul este la orizontul sudic, adică l-am vedea dacă ne-am suci 90° spre dreapta. Gruia și Belvedere, locul de unde se trag cele mai multe imagini de sus cu orașul, sunt undeva la ora 8.00 cum s-ar spune, privind imaginea de mai sus. Probabil o să revin cu o imagine panoramică la 360° dacă voi găsi.
Clujul este minunat, iar asta o știe și Tamás Szóra Zsolt, autorul fotografiei, dar și cei de la I Love Cluj, care au postat-o pe Facebook.

Update: iată o poză făcută de la Belvedere (sau de pe Cetățuie, cum se mai spune), cu un splendid răsărit de soare la Cluj. Fotograf Sergiu Salcău.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite