CFR, o (nouă) șansă ratată

Și asta pentru că aproape orice este pervertit de românisme ajunge să aibă ratarea în sânge. Cu două etape înainte finalului fazei grupelor în UEFA Champions League, CFR avea șansa de a se califica mai departe, ceea ce ar fi reprezentat o premieră pentru fotbalul românesc. O victorie la Basel în seara asta, dublată de una cu AS Roma la Cluj peste două săptămâni, indiferent de scorul dintre Roma și Bayern Munchen, ar fi plasat echipa clujeană pe locul 2 la final. Loc ce ar fi dus-o în primele 16 echipe ale Europei.
Am pierdut, bineînțeles, fără drept de apel, fără nicio ocazie, așa cum o facem în toate meciurile importante. Aseară veneam de la muncă și citeam în ziar declarațiile făcute de Cadu, căpitanul echipei, și de Sorin Cârțu, antrenorul. Văzând ce și-au propus pentru meciul cu Basel, am simțit că nu va fi bine. Ei aberau cum că "e bun și un egal, ne poate ajuta să prindem locul 3 în grupă și să mergem mai departe în Europa League". Păi dacă tu ești la 2 victorii de o performanță istorică, în astea 2 meciuri trebuie să bați o echipă slabă a Europei (FC Basel) și pe una pe care ai mai bătut-o acum 2 ani (AS Roma), iar tu nici măcar nu-ți propui asta, atunci normal că nu poți câștiga! Ce-i aia cu egalul?! Această mentalitate imbecilă este cauza principală a eșecului. Mi se pare ireal că doi dintre cei mai reprezentativi oameni ai acestei echipe declară că e bun și un egal, în condițiile în care victoria i-ar fi făcut poate să joace meciul cu Roma având calificarea pe masă. Intenționam să merg la acel meci, cu tata, dar amândoi ne-am răzgândit simultan în privința asta. M-a sunat când scriam aceste rânduri și a spus exact ce gândeam și eu: nu se merită să dăm câteva sute de lei pentru a merge să vedem meciul fără miză al unei echipe autosuficiente, care ar fi putut face mai mult. 
Un sfat pentru cei care au bilet: decât să mergeți să stați în frig pentru niște îmbuibați nemeritorii, mai bine vindeți biletele și nu vă veți mai simți păcăliți.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce seriale mai urmărim #19