Wall Street (filmele)

La 23 de ani de la succesul obținut cu Wall Street, în urma căruia Michael Douglas a luat un Oscar și mulți oameni obișnuiți s-au îndreptat către o carieră în cel mai puternic cartier - că deja nu mai e doar o stradă - din New York doar pentru că au fost influențați de film, Oliver Stone revine cu Wall Street: Money Never Sleeps. Douglas își păstrează celebrul rol al lui Gordon Gekko, aflat acum spre apusul unei vieți dominată de lăcomie, iar de data asta învățăcel nu-i mai este Charlie Sheen (Bud Fox), ci Shia LaBeouf. Distribuția pare mai interesantă în acest sequel, pe lângă cei doi îi mai avem pe Josh Brolin, Frank Langella și Susan Sarandon. Sheen reapare și el într-o scurtă secvență, probabil pentru a lega mai bine filmele între ele.
Eu văzusem prima parte pe fugă, așa că mi-am făcut timp să o văd pe îndelete acum, înainte de a mă uita la Money Never Sleeps, care are acțiunea centrată pe criza finaciară începută în 2008 și în care încă ne scăldăm. Ce să zic, faine filmele,  bune lecții de viață, cu un target variat - atât corporatiștii, brokerii dar și simplii iubitori de New York le pot urmări cu plăcere (cadrele cu orașul sunt efectiv amețitoare, realizatorii insistând cu priveliștile fabuloase din Manhattan tocmai pentru a sublinia noțiunea de bani și de putere). Probabil filmul lansat doar acum câteva săptămâni nu se va ridica în timp la nivelul de clasic pe care-l deține predecesorul său, dar asta nu-l face mai puțin vizionabil.

Comments

  1. Primul film a fost o revelatie pentru romanii proaspat iesiti din comunism, asta e clar! Partea a doua e intr-o cheie mai 'soft', probabil a mai imbatrinit si Stone, dar monologul-lectie al lui Gekko la lansarea cartii despre criza imobiliara merita sa intre in manualele de economie... parerea mea! :)

    ReplyDelete
  2. Corect. Apropo, Douglas mi se pare unul dintre actorii underrated..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite