Naomi - British, stylish, milfish

Inițial pentru mine era doar tipa care jucase în The Ring 1 & 2. Fără să-mi planific asta, am început apoi s-o văd în tot felul de filme, dându-mi seama că "actrița aia din horrors" este mult mai complexă decât părea la prima vedere. Eleganta englezoaică Naomi Watts a evoluat în ochii mei de cinefil amator prin roluri care variau de la timiditate și blândețe la încredere și tupeu, de la calm la agresiune, de la nesiguranță la putere feminină și de la mai puțin estetic la frumos. Da, în cazul ei se pare că nu doar rolurile devin tot mai bune cu trecerea timpului, dar și look-ul.
Naomi a devenit cunoscută după ce a jucat în Mulholland Drive al lui David Lynch, un film pe care trebuie să-l văd în curând și despre care am auzit că ai nevoie de vreo 3 vizionări până începi să crezi că ai înțeles ceva din el. Deh, ăsta e maestrul Lynch, care nu numai că a scris scenariul, dar a și regizat filmul, prilej cu care s-a ales cu o nominalizare Oscar. A urmat apoi succesul cu dubla The Ring, filmele cu Sean Penn (vezi mai jos), rolul lui Ann din King Kong (un film care mi-a plăcut mult mai mult decât am crezut inițial și în care New York-ul anilor '30 este senzațional reconstruit - aplauze!); apoi The Painted Veil (alături de Ed Norton și actualul ei partener de viață, Liev Schreiber), Eastern Promises și Funny Games (despre care v-am mai povestit), apoi The International, unde îl are ca partener pe Clive Owen (și de ăsta v-am zis la vremea lui).
Recent am văzut-o în Mother and Child (probabil cel mai bun film la care am asistat pe anul ăsta, după The Book of Eli). Aici face un rol excelent alături de Samuel L. Jackson și Annette Bening. Este interesant faptul că Naomi și Annette nu au nicio scenă împreună în cadrul filmului (veți vedea de ce), dar mai ales că, deși Naomi o joacă pe fiica Anettei, diferența reală de vârstă dintre cele două actrițe este de doar 10 ani. 
Am văzut-o și în cele două filme unde face un cuplu foarte fain cu Sean Penn: 21 Grams (pentru care a primit o nominalizare Oscar) și The Assassination of Richard Nixon. Se pare că se înțeleg foarte bine (Sean și Naomi), pentru că împreună au scos și Fair Game în acest an (aștept cu interes să apară).
Vă pot recomanda și Ellie Parker, unde Naomi joacă un rol cu puternic caracter autobiografic și este chiar producătoarea filmului. Rolul făcut de ea este excelent și practic numai asta contează în acest film, pe care unii l-ar putea găsi plictisitor. Eu însă nu, pentru că Mrs.Watts m-a cucerit total cu prezența ei pe ecran și la ora actuală nu găsesc o altă actriță care să-mi placă mai mult.

De la 14 ani, Naomi Watts a crescut în Australia, unde a cunoscut-o pe Nicole Kidman la o audiție și au rămas best friends până astăzi (Naomi chiar a locuit cu Nicole și Tom Cruise, având grijă de copiii lor). Prietenă foarte bună este și cu Benicio del Toro, alături de care a jucat în 21 Grams. Tatăl ei, Peter Watts, a fost inginerul de sunet al celebrei trupe Pink Floyd, fapt care a dus la mai multe lucruri inedite, cum ar fi prezența vocilor soților Watts în cadrul unor piese și chiar o poză cu toată familia care apare într-o biografie a trupei, scrisă de tobarul Nick Mason.
Naomi tocmai a împlinit 42 de ani și are doi copii cu Liev Schreiber.

Comments

 1. Aaaaa British to begin with but soooo Australian by nature. And that sooo to die for accent...
  Mie mi-a placut si in Eastern Promises.

  ReplyDelete
 2. Da, absolut :) E super Eastern Promises, l-am pomenit de curand pe blog si nu am mai insistat acum. Si Vigo foarte bun, cu Oscar nomination pt rol.

  ReplyDelete
 3. 1. Apuca-te sa scrii cronici pe bani! Serios!!! Stii ca nu glumesc cu de-astea :).

  2. Mie-mi place si Liev Schreiber :P.

  ReplyDelete
 4. Merci merci :) Da, si Liev e bun.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite