Mica mea vară romană


Roma este al 11-lea cel mai vizitat oraș din lume, cu o istorie de peste 2500 de ani. Sâmbătă seară am revenit în țară după 4 zile superbe petrecute în orașul celor 7 coline. A fost perfect, din toate punctele de vedere, începând cu vremea extrem de călduroasă (mergeam în tricou și noaptea), continuând cu orașul în sine și terminând cu fabuloasa experiență a unui concert U2 văzut de la 20 m de sefeloida scenă.

Primele două zile au fost dedicate hoinăritului, sorella fiind un ghid excelent. Roma este fascinantă, boemă, tumultoasă, mustește de istorie (este splendidă împletirea infrastructurii actuale cu ruine de acum 2000 de ani) și este construită pe dealuri, ca și Clujul (orașul ardelean seamănă din mai multe puncte de vedere cu cetatea eternă).

Terasele în stradă sunt un deliciu și putem spune că doar la Hard Rock Cafe am servit cafeaua sau masa indoors, în rest doar în aer liber. Italienii, ca orice popor latin care se respectă, sunt foarte stridenți și gălăgioși, iar femeile superbe – am remarcat că ele fumează nonșalant pe stradă (ceea ce e foarte cool din punctul meu de vedere, nu știu cine au fost constipații care au decretat că fumatul stradal feminin nu se încadrează în tiparul bunelor maniere). Mi-au plăcut foarte mult Coloseumul, Piazza Navona și Piazza Campo dei Fiori – în aceste două piețe, foarte artistice ele de fel, am și servit masa de câteva ori. Cu o zi înainte de concert, am mers o fugă la Stadio Olimpico, dar acolo era o liniște totală și nici măcar peste bișnițari n-am dat, în schimb am văzut câțiva fanatici care deja se aliniaseră la coadă și stăteau în corturi. La întoarcere ne-am oprit la Vatican, prilej cu care am revăzut San Pietro, cea mai mare catedrală din lume, și mormântul papilor, dintre care, evident, cel mai mare interes îl stârnea cel al lui Ioan Paul al II-lea.

Am petrecut a treia zi numai la stadion – voi povesti întreaga experiență și voi posta și poze în articolul următor.

Ultima zi a fost pentru shopping și pentru alte plimbări relaxate, majoritatea obiectivelor turistice fusese deja bifată. Ca bile negre țin să menționez afluența masivă de țigani, cerșetori, lăutari și alte specimene de gen, majoritari din România (nu am scăpat nici de manelele ascultate la mobil în metrou) precum și lipsa taxiurilor, ceea ce putea fi o mare problemă când am ieșit de la concert. Povestim mai pe îndelete data viitoare, până atunci puteți vedea poze aici.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)