Clujul se mișcă

Joi am fost la un târg de (blow)jobs care s-a ținut la Iulius Mall. Bună inițiativa, însă în mare am găsit exact ce mă așteptam; multe filme de IT și multe altele la care trăsesem deja din toate pozițiile, cum ar fi Emerson, Sykes, ING, Genpact, Office Depot, Vitacom, Nokia, precum și clasicele firme de plasare a forței de muncă, gen Lugera sau Manpower, care cel puțin pentru mine personal sunt un imens fâs (sunt înscris la vreo 4-5 dintre ele de când m-am mutat în Cluj și până acum niciuna nu mi-a aranjat măcar un interviu). Cea mai tare chestie de la târg a fost însă asta. Mi-au atras atenția imediat și le-am specificat că nu-s nici student, nici masterand, nici doctorand și nici nu caut un job sezonier - dacă mă mut în State o fac cu bătaie foarte mare spre cea mai mare. Așa că m-am înscris în baza lor de date și acum aștept să văd ce se va întâmpla. Ca s-o dau și eu în clasica stereotipie a speranței, pot spune că sper că nu va fi o fâsâială ca în cazul companiilor de recrutare pe care le pomeneam mai sus. American Experience se ocupă teoretic de obținerea vizei de muncă și, desigur, de găsirea unui job în State (spre surprinderea mea nu doar pentru chestiile de genul work & travel). 

În altă ordine de idei, îmi place că orașul se reface (sau cel puțin cartierul meu). După ce au izolat termic blocurile, luându-le din aspectul deprimanto-comunist, acum s-au apucat să refacă trotuarele și străzile. Nu intru într-o discuție despre posibile șpăgi, pile, comisioane și altele de gen pentru că nici nu cunosc și nici nu mă interesează. Eu vreau doar să merg ca un om normal pe trotuar, în poziție bipedă, fără să consum mai multe calorii decât e cazul și fără să-mi belesc bombeurile (cel puțin acolo pe Câmpului în zona Kaufland era jale...). Am remarcat și că au pus panouri din partea primăriei, cu scuze pentru faptul că vă deranjăm cu lucrări, un bla bla din ăsta care până la urmă este nobil, atâta vreme cât nu vor repara reparația și schimba modificarea peste vreo 6 luni. Atunci ar fi urât. 

Aseară am ajuns pentru prima dată în Zorki Off the Record (adică jos, în beci, nu sus unde am avut eu party-ul lansării). Frumos, muzica bună (mult Oasis) dar cam prea tare - nu înțeleg de ce într-un bar trebuie să țipi ca să te înțelegi cu cel de lângă tine. Oricum, slavă domnului că-s cârciumi la tot pasul în Cluj (și mai toate full, aseară am nimerit în 3 baruri pline până am ajuns în Off the Record), pentru că acel dezolant Ploiești prin care am trecut zilele trecute oferă decât pub-ul lui Doroftei și...cam atât. Am dat o tură prin centru într-o seară, încercând să găsesc și altceva (nu am nimic cu pub-ul lui Dorin, e chiar foarte bun, dar simțeam nevoia să mai variez, pe lângă clasicul "wtf, nu mai există și altceva în orașul ăsta?!") și n-am găsit niciun alt local acceptabil, gen bar cu muzică rock și prețuri de bun simț. 

p.s. La Cluj deja am trecut la haină de iarnă și fes, în timp ce acum 2 săptămâni mergeam în tricou noaptea pe străzile Romei (Whiterune a confirmat aseară ce postasem aici, anume că Roma și Cluj au mai multe în comun. Cu siguranță nu ne referim la climă).

Comments

  1. He he si eu am fost joi la targul de joburi. Mi-am lasat si de data asta numeroase copii de CV si, probabil, tot degeaba. Sunt inscrisa la 10 agentii de recrutare, dar, la fel, nu s-a deranja nici una din ele sa-mi aranjeze macar un interviu. Greu se mai gaseste un job in Clujul asta :(. And I've been looking for a very long time.
    Coincidentele continua, locuiesc eu in Manastur, in zona Kaufland chiar ;)).

    ReplyDelete
  2. Ha! Eu stau mai sus, de la Minerva mai incolo. Poate iesim sa bem ceva in za hood ;))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)