Dakota Fanning a crescut

Tot pariez pe explozia stardom-ului ei de ceva vreme și nu cred că m-am înșelat. Avea doar 7 ani când a făcut o senzațională echipă cu Sean Penn în I Am Sam, apoi 3 ani mai târziu cu Denzel Washington în Man on Fire. Dakota a crescut de la un film la altul, atât fiziologic vorbind cât și actoricește, iar acum, când are 16 ani, fumează și se sărută pe ecran, am văzut-o în The Runaways, unde interpretează rolul solistei vocale a trupei cu același nume, ce făcuse senzație în anii '70, înainte ca Joan Jett, chitarista trupei, să o ia pe o cărare solo și să lanseze celebrul I Love Rock'n'Roll. Dakota și Kristen Stewart (cea care-o joacă pe Joan Jett), făcuseră echipă și cu 3 ani înainte într-un scurt metraj numit Cutlass, tot cu chitări and stuff, dar nu reușesc încă să găsesc acest film.
Mai am alte două recomandări cu Dakota: Hounddog (Robin Wright - mai nou fără Penn -  Piper Laurie și David Morse) și Push (Chris Evans, Djimon Hounsou), un thriller un pic S.F. dar interesant, filmat în Hong Kong.

Aflu că Dakota a jucat și în filmele alea cu vampiri, New Moon, Twilight and shit, dar alea nu-s de mine. Vă las cu o replică excelentă pe care managerul The Runaways (jucat de Michael Shannon) le-a oferit-o fetelor la primele repetiții ale trupei:
"Rock 'n' roll is a blood sport, a sport of men. It's for the people in the dark, the death cats, the masturbators, the outcasts who have no voice, no way of saying I hate this world, my father's a faggot, fuck you, fuck authority - I want an orgasm! Now, growl! Moan! This ain't women's lib, kiddies - the is women's libido! I wanna see the scratch marks down their fucking backs! Now, do it again. Again. Like your boyfriend just fucked your sister in your parent's bed. LIKE YOU WANT A FUCKING ORGASM!"

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"