Dakota Fanning a crescut

Tot pariez pe explozia stardom-ului ei de ceva vreme și nu cred că m-am înșelat. Avea doar 7 ani când a făcut o senzațională echipă cu Sean Penn în I Am Sam, apoi 3 ani mai târziu cu Denzel Washington în Man on Fire. Dakota a crescut de la un film la altul, atât fiziologic vorbind cât și actoricește, iar acum, când are 16 ani, fumează și se sărută pe ecran, am văzut-o în The Runaways, unde interpretează rolul solistei vocale a trupei cu același nume, ce făcuse senzație în anii '70, înainte ca Joan Jett, chitarista trupei, să o ia pe o cărare solo și să lanseze celebrul I Love Rock'n'Roll. Dakota și Kristen Stewart (cea care-o joacă pe Joan Jett), făcuseră echipă și cu 3 ani înainte într-un scurt metraj numit Cutlass, tot cu chitări and stuff, dar nu reușesc încă să găsesc acest film.
Mai am alte două recomandări cu Dakota: Hounddog (Robin Wright - mai nou fără Penn -  Piper Laurie și David Morse) și Push (Chris Evans, Djimon Hounsou), un thriller un pic S.F. dar interesant, filmat în Hong Kong.

Aflu că Dakota a jucat și în filmele alea cu vampiri, New Moon, Twilight and shit, dar alea nu-s de mine. Vă las cu o replică excelentă pe care managerul The Runaways (jucat de Michael Shannon) le-a oferit-o fetelor la primele repetiții ale trupei:
"Rock 'n' roll is a blood sport, a sport of men. It's for the people in the dark, the death cats, the masturbators, the outcasts who have no voice, no way of saying I hate this world, my father's a faggot, fuck you, fuck authority - I want an orgasm! Now, growl! Moan! This ain't women's lib, kiddies - the is women's libido! I wanna see the scratch marks down their fucking backs! Now, do it again. Again. Like your boyfriend just fucked your sister in your parent's bed. LIKE YOU WANT A FUCKING ORGASM!"

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Te-ai dus și tu, dragă Marie