"Ăsta este fotbalul". Și ăștia-s cei care-l fac, apoi îl vorbesc.

Discuția din studio este întreruptă brusc, pentru a nu se rata nimic din inepțiile loserilor care tocmai au făcut 1-1 cu Albania, iar acum urmează să-și deverse șabloanele în fața microfoanelor. Marica deja gângurește, iar prima fază surprinsă de camere este celebra "Ăsta este fotbalul". Profund. Urmează probabil eternele stereotipii "Nu mai există echipe mici", "Trebuie să punem capul jos și să muncim" sau "Credem în calificare atâta vreme cât matematic ea este posibilă", printre toate astea fiind presărat din abundență cuvântul "sperăm". Este de departe cel mai folosit cuvânt în declarațiile tembeloide făcute de jucătorii de fotbal, dar și de alți oameni din fenomen. Cred că dacă s-ar face o statistică, am fi speriați de ponderea acestei speranțe, declarată obsesiv, redundant și șablonistic, atunci când simți că trebuie să mai spui ceva și nu știi ce. Priviți: Stancu speră.
Eh, însă ai putea să taci dracu' și chiar nu știu de ce n-o faci. Mi se rupe de speranța ta și mă dezgustă modul în care-mi vorbești și mă insulți având impresia că aș putea fi interesat de cretinitățile pe care le debitezi. Mda, până la urmă nu-i numai vina ta, chiar nu ai ce spune. Uneori este și vina pseudo-reporterilor care-ți adresează întrebări abracadabrante. De aceea eu aș desființa total declarațiile astea absolut inutile și tembele. Silenzio stampa pentru toată lumea. Aș organiza conferințe de presă doar atunci când este cazul să transmiți ceva cu adevărat important. Un transfer sau alte chestii de gen. În rest, să fim serioși, nu numai că nu interesează pe absolut nimeni ce ai de spus, dar majoritatea ar putea să răspundă exact ca tine, pentru că se știu deja dinainte toate răspunsurile șablon pe care le oferi. 
Iar acum, lăsând microfoanele și revenind în iarbă, am și eu câteva întrebări:
  • cine puța calului e Florescu ăsta și de ce mai are și numărul 10?
  • cât timp va mai fi Marica titular la națională?
  • de ce e Rădoi stoper când el joacă altceva la arabi?
  • de ce e Lobonț titular când el a jucat doar 3 meciuri în ultimul an și a fost praf și în alea? Nu a fost el de vină la gol, dar întrebarea rămâne.
  • nu calcă nimeni din greșeală cumva pe piticul manelist Torje? El tocmai ne spune că România poate câștiga toate meciurile până la final. Ăsta deja a depășit stadiul de a spera, la el totul tinde spre credință pură.
  • ce ziceți de victoria Belarusului în Franța? Eu spun că asta e fotbalul și că nu mai există echipe mici...
  • este oare o întâmplare că, pe site-ul Prosport, ineptele declarații de după meci sunt amestecate cu link-uri către articole erotice de genul "Pot să ejaculez pe fața ta?" sau "Nu renunța la sexul anal după prima încercare"?
  • ultima, și cea mai importantă: chiar vă mai pasă de naționala asta? Simțiți că vă mai reprezintă? Mai aveți emoții la meciurile ei?
Nu pot încheia fără bijuteria serii, oferită de Contra:
- Cum sună viitorul naționalei pentru tine? întreabă reporterul.
- Bine, răspunde Guriță (sau răspunde gurița fără el, mai bine zis).
- De ce crezi asta?
- Păi viitorul naționalei sună bine pentru că nu poți juca bine cu o echipă care se apară 90 de minute.

Haaaa?!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele