Wednesday, 18 August 2010

Un Badea de excepție

Când Badea e bun, e foarte bun. Sper că mi se acceptă această exprimare despre controversatul personaj pe care l-am și satirizat, nu de puține ori. Aseară a avut una dintre cele mai buni emisiuni, după opinia mea, în care a ironizat sistemul sanitar din România (sau lipsa acestuia, mai exact) dar mai ales modul cretinoido-superstițios în care majoritatea dintre noi îl percep pe Dumnezeul cu care ne-a îndopat Biserica de milenii. Sunt sigur că aceia dintre voi care-și lucrează latura spirituală în mod constant și deschis, ca pe un mușchi, vor realiza faptul că Badea nu spune că Dumnezeu n-ar exista și nici măcar nu sugerează asta, ci doar simte el cumva că religia nu prea ni-L prezintă așa cum trebuie. E foarte New Age Mirciulică, deși nici nu realizează. Dar nici nu trebuie să o facă, e bine așa.
Vă invit să urmăriți emisiunea integral. 

later edit: Emisiunea din clipul de mai jos a fost cea din 17 august. Între timp tocmai s-a terminat cea din 18 august, în cadrul căreia, așa cum era de așteptat, Badea a primit tot felul de reacții tembele de la prea-pioșii superstițioși, credincioși în tradiții și povești bisericești și, de fapt, prea puțin spirituali.

3 comments:

The Fly said...

http://ingurapresei.antena1.ro/social/Mircea-Badea-si-apropierea-de-Dumnezeu_1292.html

swisspharaoh said...

da, excelent a zis, si ma bucur ca, din nou, gandesti ca mine. m-am abonat din greseala, acum vreo 2 ani, si de atunci tot primesc mailuri de la tine cand mai scrii cate ceva. esti tare omule, as vrea sa te intalnesc candva. mi se pare ca ai o gandire sanatoasa, cum nu au multi din tara asta. te salut!

The Fly said...

Merci :)

Post a Comment