Din țânțar armăsar (sau noua abureală numită West Nile)

Mai știți ceva de gripa aviară? Dar de aia porcină? Cum nu, n-ați mai auzit nimic de virusul devastator care părea să ne trimită la dracu' pe toți? Ce s-a întâmplat cu marea pandemie, cea mai mare epidemie de gripă din istoria umanității? Cea mai mediatizată, ca să fim mai exacți. S-a evaporat așa pur și simplu? Nu-mi spuneți, v-ați și vaccinat împotriva ei. Cine știe, probabil ne-am vaccinat toți și așa am învins-o... Îhâm. Hai să vă zic cum cred eu că stau lucrurile.
Exact acum 3 săptămâni, Organizația Mondială a Sănătății e declarat sfârșitul pandemiei cu virusul A/H1N1. Asta la ceva vreme după ce furtuna de abur făcută de mass-media se potolise deja. Dar cum lumea asta este condusă de câțiva băieți foarte puternici, foarte deștepți și foarte bogați care controlează masa mult mai mare de oameni mai puțin deștepți și cu siguranță lipsiți de bani și de putere, trebuia găsită o nouă sperietoare care să distragă atenția de la adevăratele probleme și care să pompeze mult cash în conturile unor companii farmaceutice, de exemplu. Astfel ne-am procopsit (din nou) cu virusul West Nile, care se transmite prin mușcătura de țânțar și care mai făcuse giumbușlucuri acum mai bine de un deceniu, unde în România ar fi făcut vreo 50 de victime. Dar ce coincidență să apară din nou chiar acum, nu-i așa? Când tocmai am scăpat de porcina aia. Cred totuși că băieții ăștia pomeniți de mine mai sus au intrat in criză de inspirație, și nu neapărat pentru că au scos de la naftalină un mai vechi bau-bau, ci pentru că deja vine frigul și mor țânțarii, cum naiba se mai propagă virusul atunci?
În orice caz, este foarte probabil ca media să amplifice iar acest caz, mult mai mult decât este necesar. Presupunând că până și datele despre acest virus pe care le găsim online sunt umflate, chiar și în cazul în care ele ar fi reale nu trebuie să ne alarmăm pentru că, la fel ca în cazurile precedente, acest virus poate fi letal doar în combinație cu alte afecțiuni grave și, chiar și așa, pentru doar 4,5% dintre subiecții infectați. 80% dintre cei care au virusul nici nu știu că-l au și-l duc pe picioare. Cu toate aceastea, foarte curând o să apară și un vaccin miraculos, facem pariu?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"