Craig. Daniel Craig. Și alții.

Pe noul Mr.Bond l-am văzut prima oară în Defiance, un film foarte bun, setat în WWII, în care trei frați evrei se refugiază într-o pădure și vreme de câțiva ani rezistă acolo până la finalul războiului (este caz real), dând naștere unui adevărat sat de aproxiamtiv 1000 de refugiați. Mi-a plăcut cum s-a prezentat Daniel Craig (și Liev Schreiber, vă mai spun azi două filme cu el) așa că am vizionat și cele două bucăți în care îl joacă pe James Bond, Casino Royale și Quantum of Solace. Nu am fost niciodată fan James Bond (probabil știți că-l prefer pe John McClane - apropo, vom avea Die Hard 5 în 2012 - yippee-ki-yay motherfuckers!) și, ce să zic, Craig îmi pare puțin neșlefuit pentru un astfel de rol. Și aici cred că mă refer strict la trăsăturile faciale. Dacă până acum am avut numai dandies în rolul lui Bond, de la Sean Connery la Roger Moore și de la Timothy Dalton la Pierce Brosnan, Craig îmi pare cam prea roughneck, prea hillbilly, pentru rolul stilatului Bond. Filmele în sine, hmmm, ok, acțiune spectaculoasă și cam atât pentru mine.
Așa că mai bine trecem la femei. Olga Kurylenko, Miss Bond din Quantum of Solace, merită atenție sporită. Prin urmare am văzut-o și în Centurion, unde impresionează, deși nu scoate un cuvânt tot filmul. Apoi mergem la următoarele:
  • From Paris with Love. Acțiune mișto și un Travolta dur și plin de poante (cam cum ne-a obișnuit, de altfel). Îl avem și pe Jonathan Rhys Meyers (îl știți din Match Point și din August Rush), pe care l-am văzut și în Shelter alături de Julianne Moore (cam fucked up horror-ul).
  • Birds of America. Ceva mai easy și mai psihologic un pic, cu Matthew Perry și Ben Foster - v-am zis să fiți atenți la actorul ăsta pe care-l avem și-n:
  • Alpha Dog. Dur film. Bruce Willis, Sharon Stone și Justin Timberlake (pentru prima dată într-o postură care nu mă'niervează de numa').
  • The Joneses. În film veți găsi un concept interesant. Dar și un cuplu hot format de David Duchovny și de eterna milfesă Demi Moore. Dar de Gary Cole vă mai aduceți aminte? Aproape neschimbat după 20 de ani. Goodnight America, wherever you are.
  • Salt. Cică spionaj la cel mai înalt nivel. Right. Cică acțiune la greu. Asta mai merge. De fapt, filmul o are doar pe Angelina. A, e și Liev Schreiber, că v-am promis că mai am cu el.
  • Repo Men. Tot cu Liev, dar mai ales cu ineditul cuplu Forest Whitaker - Jude Law. Film cu tentă un pic S.F. și un alt concept inedit, dar mult mai grotesc decât cel din The Joneses. Acțiune bună.
La final, o ghicitoare: există vreun film care să cuprindă practic toți eroii de acțiune ai copilăriei și adolescenței tale? Hai să dăm și nume: Stallone, Arnold, Willis, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke? (bine, bine, Van Damme și Cichicean nu-s). Filmul se numește The Expandables și tocmai a fost lansat.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?