Tuesday, 31 August 2010

Casey Affleck, probabil mai bun ca fratele Ben

Vi-l puteți aminti din Good Will Hunting, film pentru care fratele său, Ben Affleck, lua Oscarul pentru scenariu la doar 27 de ani, alături de prietenul său, Matt Damon. Casey, crescut mai mult în umbra mult mai cunoscutului său frate, a recuperat semnificativ în ultimii ani iar cele mai recente trei producții în care a prestat îl recomandă drept un talent remarcabil. 
  • The Assasination of Jesse James. Filmul a primit două nominalizări Oscar, dintre care una pentru rolul secundar făcut de de Casey Affleck. Brad Pitt e și el foarte bun în rolul lui Jesse James iar în film (poate cel mai bun western al deceniului alături de 3:10 to Yuma) apare și Jeremy Renner, care avea să se facă remarcat un pic mai târziu, în The Hurt Locker.
  • Gone Baby Gone. Aici Casey are rolul principal și joacă alături de superba Michelle Monaghan (vă spuneam anul trecut că e noua mea feblețe), Morgan Freeman, Ed Harris și Amy Rian, nominalizată la Oscar pentru rol. Apropo, Ben este din nou scenarist.
  • The Killer Inside Me. Ce film, ce rol! Casey joacă rolul unul ajutor de șerif deraiat, un criminal latent care își execută din senin și foarte violent victimele. Păcat de frumoasa Jessica Alba, pe care o mutilează. La fel și în cazul lui Kate Hudson. Nu vă lăsați păcăliți, nu avem de a face cu un horror ordinar, ci cu un film foarte bine filmat și jucat. Pariez pe nominalizarea lui Casey la un Oscar la anul sau măcar la un Golden Globe. Ned Beatty, Elias Koteas, Simon Baker și Bill Pullman completează distribuția.