Brody

Cel mai tânăr laureat Oscar pentru rol principal din istoria Academiei (avea doar 29 de ani când a jucat în The Pianist) este un personaj extrem de carismatic, cum ar spune doamnele "cel mai sexy actor urât de la Hollywood". Adrien Brody posedă o blândețe aparte și un stil care i-a făcut pe unii să-l compare deja cu Pacino, deși pentru mine este mai degrabă cea mai perfectă figură pentru a-l juca pe Iisus (ipotetic vorbind) de la Robert Powell încoace, care acum 33 de ani a avut o apariție senzațională în filmul lui Zeffirelli numit Jesus of Nazareth.
Am revăzut Pianistul pentru a 3-a oară (în contextul mai multor filme despre WWII vizionate recent), plus alte 3 filme cu Brody la pachet:
  • The Experiment. Este remake al unui film german din 2001. Foarte bun, ne arată faptul că suntem încă niște cimpanzei primitivi. Evoluția tehnologică nu are nimic de a face cu cea spirituală și mentală - după astea ar trebui să ne ghidăm de fapt. Puneți-l și pe Forest Whitaker, la actori foarte bine evoluați, desigur.
  • The Jacket. E de acum 5 ani, dar contează prea puțin. Conține tema sănătosului internat la spitalul de deraiați. Desigur, despre Brody vorbim. Călătorii în timp și o distribuție atractivă, formată din Kris Kristofferson, Daniel Craig (că tot am vorbit de el în postarea anterioară) și o Keira Knightley mai apetisantă parcă decât cea cu care foarte des e confundată, Natalie Portman.
  • Splice. Un film sefeloid, cam greu de digerat pentru stomacul unora (mă includ și eu aici). Dacă nu juca Brody probabil că nu m-aș fi uitat până la capăt. Pretty disturbing.
  • Apropo de S.F.-uri, Brody joacă și în ceva ce pare fi o continuare a francizei Predator (numai că acum e la plural, Predators). Pe ăsta nu l-am văzut încă.
Ca bonus, vă ofer:
  • The Expendables. Vă spuneam data trecută că vreau să-l văd. Filmul în care regizorul Stallone adună toată floarea cea vestită a băieților răi de la Hollywood nu are un subiect/scenariu ieșit din comun, nici pe departe. Dar dacă ai crescut jucându-te cu pistoale prin curte și închipuindu-ți că ești Rambo, Arnold sau Bruce Willis, trebuie să-l vezi. Acțiune din plin și câteva poante ingenios inserate, despre viața reală a actorilor sau despre personajele pe care le-au jucat de-a lungul timpului. Din păcate Arnold și Bruce apar doar într-o scenă, ca să nu se spună că n-au jucat și ei.  Plăcută revederea cu Eric Roberts, același dandy ca întotdeauna. Una peste alta, un film cu testosteron din plin.
  • Triage. Poate cel mai bun/serios rol făcut până acum de Colin Farrell. Atât vă zic.
  • The New Daughter. N-aș fi zis că-l voi vedea pe Kevin Costner în astfel de filme horror, dar iată-l...
  • Solitary Man. Michael Douglas are 66 de ani și încă mai joacă roluri de macho. Îi are alături pe Susan Sarandon, Danny DeVito și pe frumoasa care merită atenție de acum, Imogen Poots (vezi și Centurion).
  • In Tranzit. Un film interesant despre cum sunt tratați niște prizonieri germani de război într-un lagăr rusesc, după încheierea WWII. Cu John Malkovich, Vera Farmiga și clasicul ofițer german Thomas Kretschmann, pe care îl știți din rolurile asemănătoare prestate în filme ca Valkyrie și (ne întoarcem de unde am plecat) The Pianist.

Comments

Popular posts from this blog

Tipuri de români în aeroporturi

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)