Le pasă de tiraj, poate că mult prea mult

Sunt un cititor fidel Gsp de mulți ani. În fiecare dimineață, în drum spre lucru sau spre altundeva, mirosul proaspăt de ziar și muzica la căști constituie una dintre plăcerile mele matinale din care e bine să nu mă întrerupi. Deși nu sunt de acord cu mai multe chestii făcute de acest ziar, i-am rămas devotat în special datorită editorialiștilor, cum ar fi Tolontan, Ioanițoaia, Geambașu, Georgescu, Vochin, Fornade sau Maria Andrieș. Am început însă să mă gândesc că nu mai are sens să le dau ăstora câteva zeci de lei pe lună, pentru că grotescul la care a ajuns acest trust (mă refer acum în special la site-ul gsp.ro și la postul Gsp TV) a depășit de mult orice suportabilitate pentru mine.
  • În plin campionat mondial de fotbal, știrile headline de pe gsp.ro au fost în permanență despre campionatul intern, de fapt despre aceleași personaje giboniene: borci, turci, porumboi, mititei și, desigur, căpitanul lor, eternul becali. Halucinant!
  • La Gsp TV, după un meci de campionat mondial cum a fost Germania - Argentina, cel sunat să comenteze a fost Porumboiu, urmat apoi de Becali, care a intrat și l-a înjurat în direct, motiv pentru acest trust de amatori plătiți (de Becali, desigur) să facă o știre din asta. Două amendamente am aici. Radu Naum a decăzut într-un mod scabros de când apare la Gsp TV, față de editorialistul și comentatorul care era. Și încă o chestie, pentru jurnalișii lui pește: a refula = a înăbuși în interior anumite porniri. A defula (termenul pe care ar fi trebuit să-l folosiți) = a descărca acele porniri, a te manifesta. Este o greșeală întâlnită atât de des încât nu mai o suport. Consultați un dicționar, lăbarilor.
Am dat cele două exemple pentru faptul că sunt extrem de reprezentative. Știrile prezentate de acest trust media sunt, în marea lor majoritate, de o imbecilitate care nu-ți mai permite ție, potențial consumator, să dorești s-o mai faci, pentru că deja nu te-ai mai simți bine cu tine însuți. Pseudo-articolele despre președinții de club care se înjură între ei, despre glumițele manelistice dintre fotbaliști (katerink, frate!), șabloanele clasice debitate pe la interviuri etc. nu pot fi adresate decât cocalarilor, doar ei pot fi satisfăcuți cu așa ceva. "Ia, ce-a mai zis Gigi, bă? Hăhăhăhăhăhăhă!" Iar procentul acestor cretinoizi, în masa totală a populației României, este devastator. Altfel gesepiștii nu ar marșa pe genul ăsta de subiecte. Asta se vinde, asta dau, totul pe fondul ipocriziei fără margini a acelui slogan cu care fac paradă: "Ne pasă de sport, poate că mult prea mult".
N-ai ce face, decât să schimbi canalul, să renunți la ziar, să-i citești doar pe editorialiști eventual, iar în rest să-ți ocupi timpul cu altceva.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)