Friday, 30 July 2010

Deception Point

Dan Brown a scris 5 romane, mari și late, pe care le-a vândut în vreo 80 milioane exemplare. Asta da afacere. Trei dintre ele sunt din seria religios-simbolistică, avându-l pe Robert Langdon în prim plan (am vorbit despre ele, aici și aici). Tocmai am terminat de citit un al 4-lea roman, Deception Point (tradus Conspirația), publicat în 2001. El respectă caracteristicile esențiale ale cărților lui Brown, atât de riguroase încât frizează monotonia: acțiunea se desfășoară în doar 24 de ore, în rolul principal de investigatori se găsesc un el și o ea care abia s-au cunoscut dar până la sfârșitul poveștii deja se vor fi cuplat, iar intriga pleacă de la un secret devastator la nivel planetar. 
Așa cum spuneam, Deception Point nu mai tratează secrete și simboluri religioase, ci ne vorbește despre o conspirație cu mari implicații politice, în preajma alegerilor prezidențiale din USA. Avem și NASA și un meteorit buclucaș, în 500 de pagini pe care, în ciuda clișeelor marcă înregistrată Brown, le parcurgi destul de rapid, către un final nu foarte previzibil. 
Cred că o să iau și ultimul roman al controversatului autor, Digital Fortress. Adică singurul pe care eu nu l-am citit, cronologic vorbind acesta fiind de fapt primul.

4 comments:

whiterune said...

sunt atatea carti pe lume, de ce citesti tu dan brown cu atata perseverenta, eu nu prea inteleg...

The Fly said...

Pai poate ca uneori simt nevoia sa citesc si ceva ce profunzii care citesc numai Kant si nu rateaza niciun film al lui Polanski (apoi te intreaba asa, de peste ochelari, daca l-ai vazut) ar considera ca reprezinta o lectura "cheap". D'aia.
Asteptam cu mai mult interes comentariile tale la alte articole. De pilda, m-ai fi putut intreba de ce citesc Neale Donald Walsch si am fi putut dezbate acolo una alta ;)

whiterune said...

ai de mine, nu te supara acum :P o sa te tachinez mereu cu brown asta, si cu mai stim noi cate altele :)) si ai si tu ac de cojocul meu oricum, nu ma agit.

The Fly said...

Auzi, mergi odata la The Ghost Writer, asa cum vroiai, ca apoi sa te intreb: ai vazut ultimul film al lui Polanski? :))

Post a Comment